Urazil kolegy i naše diváky! Xaver hodlá žalovat Měcháčka za slova, že XTV financují Rusové

Vedli spolu poklidný rozhovor, jenže v závěru se debata zvrhla. Herec a bavič Tomáš Měcháček se v pořadu Xaver a host v Českém rozhlase pustil do moderátora Luboše „Xavera“ Veselého, že je pokrytec a zbabělec a že jeho pořad XTV platí ruská rozvědka. A právě to radního České televize dopálilo nejvíc. „Je to vážné obvinění a je třeba, aby za svá slova každý nesl zodpovědnost,“ oznámil Xaver, že Měcháčkova slova už řeší právníci.

„Nemám rád pokrytectví a zbabělost. Vy třeba jste pokrytec a zbabělec, urážíte novináře a své kolegy v Českém rozhlase, porušujete Kodex Českého rozhlasu, tajíte, komu patří XTV, kosíte v radě Českou televizi,“ pustil se nečekaně Tomáš Měcháček do Xavera v závěru rozhovoru.

„Slyšel jsem, nemám to potvrzené, že XTV platí ruská rozvědka. To je přece strašné. Ti, co zabili dva lidi ve Vrběticích, platí vaši televizi. To je strašné,“ prohlásil herec dále, aniž by svoje podezření upřesnil.

Zjevně zaskočený Xaver Veselý se snažil vášně zklidnit. S několikadenním odstupem se mu ale nejspíše celá věc rozležela v hlavě. Ve svém streamu na kanálu Xaver Live se tak k rozhovoru se známým bavičem vrátil.

„Především vůči mým kolegům z XTV je to nefér, velmi se jich to dotklo,“ prohlásil Xaver a informoval, že celý tým chystá v dohledné době rozsáhlé vyjádření k celé záležitosti.

Tomáš Měcháček

Jen u toho ale nezůstane. Obvinění, že je jeho pořad financován ruskými tajnými službami, dopálilo nejen Veselého, ale především majitele XTV. A to natolik, že vše předali právní kanceláři. 

„A tak je to v pořádku. Je to vážné obvinění a je třeba, aby za svá slova každý nesl zodpovědnost,“ prohlásil Xaver, podle něhož je Měcháčkovo tvrzení na hranici příčetnosti.

„XTV má své jasné majitele, kteří jsou podle zákona zaneseni v obchodním rejstříku. A je patrné, že žije zejména z přízně diváků, kteří se dívají na video, kde jsou reklamy. Posílají své finanční dary na transparentní účet nebo si koupí předplatné XTV Premium,“ dodal Veselý.

Luboš Xaver Veselý byl zvolen do Rady ČT.

„Měcháček zaútočil zbabělým způsobem, pokud tvrdí, že je XTV placena ruskou rozvědkou, tedy lidmi, kteří u nás vraždí. Vůbec se nedivím, že to majitelé XTV předali advokátům. Protože na XTV je svoboda, jinak bych tam nevydržel ani vteřinu,“ prohlásil také.

Kromě toho budeme dost možná svědky další konfrontace populárního baviče s novinářem a členem Rady České televize. Xaver totiž Měcháčka vyzval k debatě ve svém pořadu Xaver Live. Argumenty by podle něj měly být vyloženy na stůl.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:37 pondělí 27. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 227
  • 57
  • 39
  • 20
  • 8
  • 7