Písničkář Klus zdrtil Zemanovu kampaň i mluvčího. Načasování mu vyšlo

A jéje! To, na co už v Expresu poukazujeme od jara, totiž že si pan prezident Zeman a jeho tým dělají z voličů dobrý den, když neexistující předvolební kampaň vydávají za státem placené návštěvy krajů, má další dohru v nekampani podpořené knihou a billboardy. Zatímco se před několika dny na Facebooku zlobil hudebník a „sluníčkář“ Tomáš Klus, dnes je to pro změnu mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Během podzimu se v českých ulicích objevily billboardy propagující nikoliv prezidenta Miloše Zemana a jeho znovuzvolení v úřadu, ale knihu s jeho unikátními rozhovory plnými státnických postřehů a moudrosti zkušeného politika.

Nešťastnou shodou okolností skupina přátel a podporovatelů prezidenta, mezi nimiž má působit i kancléř Vratislav Mynář, zadala obdobně působící reklamu s prezidentovou podobiznou, Hradem v pozadí a zneužitým logem „nekampaně“ Zeman znovu 2018.

Aby toho nebylo dost, postavil se proti všem těmto náhodám písničkář Tomáš Klus poměrně ironickým textem pranýřujícím spolupracovníky prezidenta i chování hlavy státu.

„Takže slovo prezidenta platí a mě zajímá kdo. Spolek přátel mi v rámci Nekampaně nestačí a jako obyčejného člověka mě uráží, že se tu úmyslně tvoří mlha, ze které ústy věrného Ovčáčka jeho páníček vytváří třídního nepřítele z Pražáků a jiných větších měst, kde se logicky odehrává aktivnější veřejná diskuze, z níž, jak se zdá, má bývalý zdatný rétor poslední dobou strach, neboť se jí odmítá účastnit a obeznámit nás, v konfrontaci s protikandidáty, se svým směřováním a vizemi pro úřad prezidenta,“ napsal Tomáš Klus na Facebooku.

Shodou nepříznivých okolností se snahám prezidentova okolí, se kterým sám Miloš Zeman nemá VŮBEC nic společného, postavil i Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

„Posoudili jsme zmíněné billboardy a máme jako úřad za to, že naplňují definici volební kampaně dle volebního zákona. Čili úřad je považuje za prostředek kampaně a podle toho se k věci postaví,“ sdělil serveru Lidovky.cz Jan Outlý ze jmenované instituce.

To ovšem dopálilo Jiřího Ovčáčka, který se okamžitě ohradil: „Pan Outlý je veden osobní nenávistí k panu prezidentovi. A k tomu je nekompetentní, jeho fantaskní výklady zákona jsou už pověstné.“ Velmi vtipná podpásovka v době, kdy se nemalá část národa podivuje na Zemanovými schopnostmi výkladu Ústavy.

20.prosince 2017 v 07:09, příspěvek archivován: 20.prosince 2017 v 13:02

Po tomhle už nikdo nebude pochybovat, že Outlého úřad vede za státní peníze kampaň ve prospěch protikandidátů: https://t.co/On86AlyqiQ

Oblíbený zpěvák dál kroutí hlavou nad svými pochybnostmi a vyzývá prezidenta republiky k průhlednějšímu přístupu: „Pakliže se mýlím, vyveďte mě z toho, ale jaké jsou zájmy prezidenta všech, krom toho co nejvtipnějším bonmotem zesměšnit toho či onoho, popřípadě urazit někoho, kdo to má jinak. Proč se jako čert kříži vyhýbá veřejnoprávním médiím, když o jejich zaujatosti nepředložil jediný důkaz?“

16.prosince 2017 v 09:19, příspěvek archivován: 20.prosince 2017 v 13:27

Takže slovo prezidenta platí a mě zajímá kdo. Spolek přátel mi vrámci Nekampaně nestačí a jako obyčejného člověka mě uráží, že se tu úmyslně tvoří mlha, ze které ústy věrného Ovčáčka jeho páníček vytváří třídního nepřítele z pražáků a jinejch větších měst, kde se logicky odehrává aktivnější veřejná diskuze, z níž, jak se zdá, má bývalý zdatný rétor poslední dobou strach, neboť se jí odmítá účastnit a obeznámit nás, v konfrontaci s protikandidáty, se svým směřováním a vizemi pro úřad prezidenta. Pakliže se mýlím, vyveďte mě z toho, ale jaké jsou zájmy Prezidenta všech, krom toho co nejvtipnějším bonmotem zesměšnit toho, či onoho, popřípadě urazit někoho, kdo to má jinak. Proč se jako čert kříži vyhýbá veřejnoprávním médiím, když o jejich zaujatosti nepředložil jediný důkaz a namísto toho si dělá svou vlastní kavárnu na televizi BarraDNOv, kde se o objektivitě dá objektivně pochybovat, stačí si několik pořadů s panem Soukupem pustit a nechat na sebe dýchnout rétoriku 50.let 20.století. To je nám opravdu jedno, že to je dno? To nám to celý ještě nepřipadá Nejedlý? Nedělá se nám z toho už Šlouf(l)? Proč všechny jmenované tak přitahuje právě matička Rus? Je to jednoduchá matematička..jen trochu mate..

#nenechmesemast #jaktomatevy? #spustimesesputinem?#mluvmespolu #21stoletiDialogu #zajimamevasnazor

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:00 čtvrtek 19. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 558
  • 184
  • 18
  • 13
  • 12
  • 11