Halík o migrační krizi: Konvičkovi příznivci čekají na nového Hitlera!

Kněz Tomáš Halík promluvil o současných znepokojivých náladách v České republice. Protesty proti muslimům mu připomínají dobu, kdy se zrodil nacismus.

V pořadu „Jak to vidí“ na stanici Dvojka Českého rozhlasu zhodnotil katolický kněz Tomáš Halík stav české společnosti, a to zejména co se týče nálad Čechů vůči migrantům a uprchlíkům.

A rozhodně to nebylo příjemné poslouchání.

Fotogalerie

„Jsem hluboce otřesen stavem české společnosti. Tomu, jak se některým demagogům včetně prezidenta republiky podařilo morálně zkazit klima v naší společnosti,“ řekl Halík, podle kterého je hysterie kolem uprchlíků naprosto zbytečná, protože oni sami o azyl v Česku v podstatě ani nestojí.

Současné nálady mezi lidmi mu připomínají začátky nacismu a ti, kteří sympatizují s Martinem Konvičkou nebo Adamem B. Bartošem, jenž se „proslavil“ svými antižidovskými výroky, podle něj v podstatě „čekají na nového Hitlera“.

Že to má Halík se svými výroky těžké, zejména v dnešní době, není snad netřeba dodávat a potvrzuje to i on sám.

„Proklínají mě, přejí mi smrt,“ promluvil kněz o tom, jak ho lidé za jeho názory bombardují nenávistnými e-maily. Přesto se ale nebojí stát si za svým názorem.

Halík prohlásil, že Konvičkovi příznivci čekají na nového Hitlera.

Zkritizoval i prezidenta Miloše Zemana za jeho výroky o řízené invazi migrantů do Evropy, ale v tomto případě není sám. Kritika se na Zemana snáší i od jiných vysoce představených českých elit, hlavně od politiků. A je už pak jedno, zda pocházejí ze stejné partaje, odkud vzešel i sám Zeman.

Nejčastěji je Zeman kritizován za to, že svými výroky jen hraje na populistickou notu a snaží se nahnat body u voličů, protože se chystá kandidovat v další prezidentské volbě.

Ať se k Halíkově názoru na imigrační krizi stavíte jakkoliv, jedno je nutné uznat, a to, že s Hitlerem má pravdu. Není to tak dávno, co se v Německu prošel ulicemi Oliver Masucci, herec, který hraje Hitlera v nově chystaném filmu Už je tady zase.

Herec v roli Adolfa Hitlera se procházel centrem Berlína a způsobil tak hotovou senzaci. Reakce kolemjdoucích nepotřebují komentář.

Reakce užaslých okolojdoucích na Masucciho v kostýmu nebyly opovrhující, jak by se dalo čekat, ale naopak obdivné. Lidé se s ním fotili, vítali ho a dokonce hajlovali.

Jako by snad zapomněli, že tahle nelidská zrůda má na svědomí miliony životů.

Tak si dejte pozor. Abyste v té další várce „řešení“ neskončili jednou i vy sami.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 pátek 17. června 2016. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 40
  • 16
  • 16
  • 14
  • 13