Psychopatka z Extinction Rebellion vylila fekálie na památník hrdiny. Na protest proti tryskáčům!

Akt nechutného znesvěcení památníku válečného hrdiny Toma Moora, který se stal symbolem jednoty země v boji proti covidu-19, šokoval celou Británii. Jednadvacetiletá aktivistka, jistá Maddie Buddová, na Moorovu kovovou siluetu vylila kýbl plný lidských výkalů, na sobě přitom měla tričko s nápisem „Ukončete soukromé lety v Británii“. Zatímco nikdo nechápe, co má válečný hrdina RAF společného se soukromými tryskáči, aktivistka zůstává ve vazbě. Její otec se nechal slyšet, že ani nedokáže popsat, jak se za Buddovou stydí.

Video uskupení „End UK Private Jets“ se objevilo na sociálních sítích koncem září. Buddová, sympatizantka hnutí Extinction Rebellion, na něm přichází k památníku Toma Moora a fekálie na něj vychrstne.

Proč si vybrala právě válečného hrdinu, který v roce 2020 vybral neuvěřitelných 33 milionů liber na pomoc Národní zdravotnické službě (NHS), je záhadou. V jednom z videí šílená aktivistka mluví o tom, že soukromé lety a obecně znečišťování životního prostředí jsou genocidou lidstva a ona je připravena pokaždé, co vzlétne soukromé letadlo, chrstnout kýbl fekálií na vše, co sir Tom Moore zastával.

Zatímco si lidé lámou hlavu s jejími nepochopitelnými myšlenkovými pochody, Buddová sedí ve vazbě. Policie nelenila a za nechutný útok, který se odehrál v Hattonu v hrabství Derbyshire, ji zatkla na jiné demonstraci v Londýně.

Z odporného útoku je šokována i celá rodina aktivistky, především její otec Jim, který se dokonce nechal slyšet, že trestní stíhání je zcela namístě.

„Stydím se za ni a za to, co udělala. Z pochopitelných důvodů došlo k velkému pobouření veřejnosti. Nemyslím si, že by chápala, co to sakra rozpoutala. Udělala něco hrozného, aniž by přemýšlela o důsledcích,“ řekl otec pro server Mail Online a dodal, že k válečnému hrdinovi Tomu Moorovi chová obrovské sympatie.

Tom Moore a královna Alžběta

„Když jsem to viděl, udělalo se mi špatně z šoku. Poslal jsem jí textovou zprávu, ale neodpověděla. Je to proti všem věcem, které vštěpujete svým dětem, není to normální chování. Jsem nesmírně smutný. Faktem je, že se tak nějak zbláznila,“ dodal.

K domněnkám o pochroumaném duševním zdraví vede rodinu šokující fakt, že Maddie Buddová úspěšně studovala lékařskou fakultu v Manchesteru a měla před sebou zářivou kariéru v NHS. Jenže studium se rozhodla ukončit, aby se mohla stát aktivistkou na plný úvazek.

Maddie Buddová má vlasy nejen na hlavě, ale i v podpaží. Na Facebooku, který momentálně nespravuje, jelikož je zřejmě stále ve vazbě, má pod posledním příspěvkem na 800 komentářů, většinou samé hejty. Také podporuje osvobození Palestiny.

„Mladí lidé se cítí zoufalí a moje dcera se cítí zoufalejší než většina ostatních. Její činy byly špatně posouzené a hrozné, to je strašné pro každého rodiče,“ nechápe otec Jim.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 31. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 33
  • 13
  • 9
  • 7
  • 4