Američanka zabila žirafu a s mršinou se vyfotila. Afričané zuří, ona má vysvětlení

Američanka Tess Thompsonová Talleyová loni v Jižní Africe zastřelila žirafu. S obří mršinou si poté udělala několik fotek, které hrdě vystavila na sociální síti. Není divu, že takto kontroverzní snímky vyvolaly velice negativní reakce. Nejvíce zuří zejména Afričané. Jaká je reakce samotné lovkyně?

Fotografie Tess Thompsonové Talleyové sdílel uživatel Twitteru AfricaDigest, který ke snímkům přidal ještě poměrně ostrý komentář.

„Bílá americká barbarka, která přijde do Afriky a se souhlasem jihoafrické hlouposti zastřelí velmi vzácnou černou žirafu. Její jméno je Tess Thompsonová Talleyová. Prosím sdílejte,“ píše se v komentáři. Příspěvek sdílelo už několik desítek tisíc lidí.

Není divu, že se Afričané bouří.

I přestože většina lidí chování Američanky ostře kritizuje, tak sama lovkyně má vysvětlení, proč něco takového udělala.

„Žirafa, kterou jsem lovila, patří k jednomu z jihoafrických poddruhů. Jejich počet se vlastně spíše zvyšuje, a to kvůli ochranářům, které platí velké lovecké organizace. Jinak není vzácná ani trochu, žirafy prostě tmavnou s věkem,“ napsala v e-mailu pro Fox News.

Američanka se pochlubila kořistí.

Lovkyně dále poznamenala, že žirafa, kterou zabila, byla už velmi stará. Bylo jí osmnáct let a navíc prý zabíjela místní býky, kteří mohli rozšiřovat stádo.

Američanka je toho názoru, že zabití žirafy tak pomůže i ostatním býkům, kterým už tak nehrozí žádné nebezpečí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 sobota 3. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 22
  • 11
  • 10
  • 7
  • 7