Německo je bojiště, Merkelová nepřítel a Macron to nejhorší zlo, tvrdí Václav Klaus

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus vystoupil se svým projevem na předvolební akci Alternativy pro Německo, která se – stejně jako on – ostře vymezuje proti směřování Německa a Evropy pod taktovkou Angely Merkelové a bruselských úředníků. Nezapomněl to pořádně vytmavit stále méně populárnímu Emmanuelu Macronovi, homosexuálům, podpůrcům masové migrace a všem ostatním. V Německu se prý odehrává válka...

Při projevu v německém městečku Hofheim vyjádřil Václav Klaus názor, že letošní volby v Německu očekával s přílišným optimismem. Mělo dojít k vyřešení dlouhodobého sporu mezi arogantní politickou organizací reprezentovanou současnými představiteli a obyčejným lidem. Nyní se obává, že k žádné změně nedojde. A to i přes to, že pravicová AfD se pravděpodobně dostane do Spolkového sněmu.

Obul se také do „produktu francouzské politické scény“ Emmanuela Macrona, který prý stále více zapadá do matrice současné západní politiky. „Jsem zvlášť znepokojený Francií. Macron je nepopsaný list, tabula rasa, který může být naplněn všemi druhy obsahu. To je horší než známé zlo. Není ještě unavený, vyčerpaný a líný. S horlivostí rozšiřuje staré názory, nedává nic nového, jen Eiffelovu věž v pozadí,“ popsal nového francouzského lídra ve zveřejněném projevu na svých webových stránkách.

Dále se exprezident, dle očekávání, pustil do ožehavé otázky masové migrace, z jejíhož umožnění viní čelní představitele EU a kancléřku Merkelovou: „Nejsem nepřítelem Evropy, jsem nepřítelem lidí, kteří zastupují Evropskou unii, evropskou integraci v její současné podobě a dále ji dedemokratizují.“

Václav Klaus uvedl, že Německo je bojištěm současné Evropy, protože právě tam se rozhoduje současné dilema o její budoucnosti, i když si není jist, zda si Němci odpovědnost, hloubku a závažnost této skutečnosti uvědomují. Zda vůbec mohou prohlédnout manipulaci politických elit, která probíhá.

Evropa je ve válce

„Bez přehánění se dá mluvit o válce. Bitevní seskupení, která stojí na obou stranách, jsou nám všem dobře známá: na jedné straně, a to je moje strana, stojí svoboda, demokracie, tradiční rodina a běžné, v dějinách osvědčené lidské chování, suverenita evropských národních států, patriotismus, zahraniční cesty a pobyty namísto migrace. Tato strana konfliktu je klidná, nenásilná, zdvořilá a připravená k diskutování,“ popisuje svou pozici Klaus.

„Na druhé straně stojí politická korektnost, multikulturalismus, humanrightismus, feminismus, genderismus a agresivita homosexualismu, masová migrace, paní Merkelová, pánové Schulz (šéf SPD) a Juncker (šéf EK), nedobrovolná a nespontánní unifikace, centralizace, harmonizace a standardizace Evropy,“ popsal exprezident naopak protistranu, kterou vidí jako arogantní, agresivní a vedoucí monolog.

„Jsme svědky kontinuální transformace evropské společnosti, postupné likvidace evropské kultury, tradic a hodnot ve prospěch masové migrace,“ upozorňuje na nezvratné směřování naší civilizace a nebezpečnou souvislost. „Dnešní teroristická vlna je nepochybně nevyhnutelnou součástí masové migrace,“ vyjádřil se na konto bezpečnostní problematiky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:25 pátek 29. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 329
  • 14
  • 10
  • 8
  • 6
  • 6