Teror na Sibiři: Mladík pobodal 8 lidí, pak ho zastřelila policie!

V Sibiřském Surgutu mladý muž pobodal 8 lidí. Poté byl na útěku zastřelen policií. Původně se mělo za to, že se jedná o duševně narušeného útočníka, nicméně v průběhu večera vyplynulo, že byl mladík registrovaný na seznamu extremistů!

„Podle předběžných informací neznámý muž běžel ulicemi ve středu města a zraňoval lidi nožem, následkem čehož bylo zraněno osm lidí. Nyní se nacházejí v městských nemocnicích,“ řekl pro média mluvčí tamější policie.

„Všichni zranění byli převezeni do Surgutské traumatologické nemocnice. Mezi zraněnými nejsou děti. Tři jsou středně těžce zranění a čtyři jsou zraněni těžce a nyní jsou na operačním sále,“ uvedl mluvčí záchranné služby.

Původně se mělo za to, že mladý muž byl duševně narušený. Pochybnosti se kolem jeho motivu objevily ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že měl na sobě atrapu výbušninového pásu. Posléze policie oznámila, že byl registrovaný na seznamu extremistů jako přívrženec Islámského státu.

Mladý muž pocházel z Dagestánu, což je část Ruské federace, kde je většina populace muslimská. Podle některých zdrojů měl mladíkův otec potvrdit, že se poslední dobou jeho syn choval podivně a zastával přehnaně radikální názory.

Zda útočníkovi někdo dával rozkazy, nebo jednal na vlastní pěst, je zatím předmětem šetření. Prozatím se však policie přiklání k verzi, že byl mladý terorista osamělým vlkem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:01 neděle 17. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 6
  • 5
  • 5
  • 4
  • 4