Tereza z Opavy je transsexuálka, místní to nemohou snést. Někdo ji surově napadl

Tereza Španihelová byla ještě před několika lety mužem, ve svém těle se tehdy ještě Jakub ale necítil dobře a rozhodl se podstoupit změnu pohlaví. V Opavě, kde v současné době Tereza žije, jí kvůli tomu někteří z místních nemohou přijít na jméno a už pětkrát se zde stala terčem napadení. Naposledy ji o víkendu surově zmlátil útočník v baru, roztrhal jí oblečení, a dokonce ji vláčel za vlasy po zemi.

Tereza byla ještě před pár lety Jakubem Španihelem, pohledným mužem, o kterého se dívky jen přetahovaly. Ve svém těle se ale Kuba necítil dobře a mnohem víc si připadal jako žena. Rozhodl se proto pro přeměnu, o které nyní už jako pohledná dívka natáčí videa na YouTube a snaží se veřejnosti téma transsexuality přiblížit.

Hlavně v této souvislosti je Tereza známá. O Opavě, kde momentálně žije, to platí zvlášť. Zdaleka ne všichni místní ale patří mezi její fanoušky, o čemž se Tereza přesvědčila už několikrát. Jak napsala na svůj facebookový profil pod uměleckým jménem Tores Gorgeous, o víkendu se v místním baru stala terčem už pátého útoku. A tentokrát velmi brutálního.

„Mohla jsem tomu vyhnout, mohla jsem z toho baru odejít v momentě, kdy mě začal urážet a ponižovat v mužském rodě. Divné pro mě bylo, že tam byl s nějakými kamarádkami a ty se jen smály. Nechápala jsem to, nicméně mám skutečně jasno, že se z Opavy odstěhuji do měsíce,“ oznámila, že se nehodlá vystavovat hrozbě dalších útoků.

Pak začala průběh napadení popisovat podrobněji. „Byla jsem pouze něco vyřídit v baru, pila jsem vodu a byla tam sotva 30 minut. Ten kluk moc dobře věděl, kdo jsem, a chtěl mě ponižovat, já to nezvládla. Nevím, kolik ran a od kolika lidí jsem dostala, ale kdybych si nekryla obličej, nechci si domýšlet, jak bych teď vypadala,“ napsala.

Útočník Tereze vytrhal chomáče vlasů.

„Nesuďte toho žebráka nebo dva, nevím, kolik jich bylo. Člověk, který dokáže udeřit ženu, vláčet ji za vlasy po zemi, takový člověk nebude nikdy šťastný. Jeho život je mu trestem. Může si za to sám. Karma je zdarma. Každému člověku, i kdyby na smrtelné posteli, to jednou dojde,“ svěřila se, že ji útočník vláčel po zemi za vlasy a několik jich jí tím vytrhal, což ukazuje i na několika fotkách.

Jak se Tereza svěřila svým fanouškům, po incidentu téměř nemůže spát. V Opavě se bojí vycházet na ulici, a tak už si hledá pronájem v Praze.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 středa 27. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 15
  • 12
  • 9
  • 6
  • 6