Transsexuálka Tereza: Na Zemana podám žalobu! Ovčáček: To je ohrožování svobody!

Tohle si líbit nenechám! Patrně nejznámější česká transsexuálka Tereza Španihelová na sociální síti oznámila, že hodlá žalovat prezidenta Miloše Zemana (76). Ten ji a všechny ostatní transsexuály vytočil tím, když v nedávném rozhovoru prohlásil, že transgenderové osoby jsou podle něj „bytostně odporné“. Redakci Expres.cz poskytl vyjádření hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Ten případnou žalobu bude považovat za omezování svobody projevu.

Prezident Miloš Zeman nedávno poskytl rozhovor pro kanál CNN Prima News. V Partii Terezie Tománkové se věnoval i transgenderovým osobám, které příliš neuznává. Hlava státu se nechala slyšet, že dovede pochopit homosexuály, zároveň ale Zeman dodal, že ti, kteří si nechají změnit pohlaví, se podle něj dopouštějí trestného činu sebepoškozování.

„Tyhlety transgender, ty jsou mně opravdu bytostně odporní,“ řekl prezident. Poté také například oznámil, že kdyby byl mladší, uspořádá demonstraci heterosexuálů.

Zemanova ostrá slova si nenechala líbit Tereza Španihelová, která se narodila jako muž, od rodičů dostala jméno Jakub, ale před časem se nechala přeoperovat a platí za jednu z nejznámějších českých transsexuálek.

„Prezident, který nás uměl vždy jen rozdělovat,“ napsala Španihelová na Instagramu a přidala hashtag #zemanjeprostekokot.

Někteří Terezini kamarádi teď transsexuálku na sociální síti hecují k tomu, aby na prezidenta podala žalobu. To ale není příliš třeba, Tereza je prý už pevně rozhodnutá, že do toho půjde.

„Půjdu do toho hned, ale nemám teď peníze na právníka,“ napsala jedné ze svých kamarádek Tereza, které by také nevadilo se spojit s dalšími českými transgenderovými osobami a natočit pro Miloše Zemana reakční video.

Asi nejsmyslnější fotka nejznámější české transsexuálky Terezy

Ovčáček zuří: Kriminalizace a omezování svobody!

Co se žaloby týče, pokud k ní dojde, Hrad ji bude brát jen jako pokus o omezování svobody projevu. Alespoň tak to Expresu řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Pan prezident vyjádřil svůj názor. Pokusy kriminalizovat nebo jakýmkoliv jiným způsobem pronásledovat kohokoliv za vyjádření názoru ohrožují svobodu,“ reagoval Ovčáček.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 2. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 292
  • 46
  • 35
  • 18
  • 11
  • 10