Transsexuálka Tereza vrací úder Ovčáčkovi: Ovco hlupá, Zeman je kretén! Aktivistka nejsem

Veřejně se pustila do prezidenta Miloše Zemana, který urazil všechny transgenderové osoby. Teď Tereza Španihelová, která zvažuje dokonce podání žaloby na hlavu státu, slýchá ze všech stran, že je aktivistka. Žena, která se narodila jako muž a od rodičů dostala jméno Jakub, se na kritiku rozhodla zareagovat a vyjádřila se i k hradnímu mluvčímu Ovčáčkovi, který její snahu nazval pokusem o ohrožování svobody.

Prezident Miloš Zeman poskytl rozhovor kanálu CNN Prima News. V Partii Terezie Tománkové se věnoval i transgenderovým osobám, které příliš neuznává. 

„Tyhlety transgender, ty jsou mně opravdu bytostně odporní,“ řekl konkrétně prezident, na něhož se poté začala valit kritika ze všech stran.

Jednou z nejhlasitějších kritiček byla Tereza Španihelová, patrně nejznámější transsexuálka v Česku. „Prezident, který nás uměl vždy jen rozdělovat,“ napsala Španihelová na Instagramu a přidala hashtag #zemanjeprostekokot.

Krátce poté se svým kamarádům na Instagramu Španihelová svěřila, že chce na Zemana podat žalobu.„Půjdu do toho hned, ale nemám teď peníze na právníka,“ napsala Tereza.

Terezina silná slova pro Expres.cz okomentoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. 

„Pan prezident vyjádřil svůj názor. Pokusy kriminalizovat nebo jakýmkoliv jiným způsobem pronásledovat kohokoliv za vyjádření názoru ohrožují svobodu,“ řekl nám Zemanův mluvčí, který Terezu Španihelovou očividně ještě více namíchl.

„Ne, nemá na to právo jako prezident a hlavně, ty ovco hlupá, ten, kdo tady začal něco kriminalizovat, byl Miloš,“ napsala Španihelová na svém profilu, kde mimo jiné všem svým kritikům vzkázala, že není žádná aktivistka.

„V poslední době jsem se několikrát vyjádřila k tomuto tématu v tom směru, že nechci mít s LGBT+ hnutím nic společného, nelíbí se mi, kam to směřuje a z jaké neziskovky to podporují. Obecně myslím, že největší krizí prochází mužsko-ženská role ve společnosti, a ne nějaká minoritní trans a podobně,“ tvrdí Španihelová.

„To, co ale předvádí prezident republiky, ne žádný Miloš z hospody, který by samozřejmě mohl vyjadřovat názory dle libosti, je už moc. Podle mě je to cílené rozdělování společnosti a hlavně nabádání určitých skupin proti LGBT+ komunitě,“ myslí si Tereza.

Asi nejsmyslnější fotka nejznámější české transsexuálky Terezy

Máme prezidenta kreténa. Měla bych brečet, ale já se směju

Španihelová se dále svěřila, že jí v posledních dnech chodí na sociálních sítích často velmi nehezké zprávy od lidí, kteří jsou podobného názoru jako prezident.

„To, co prezident udělal, je podněcování k násilí a děje se to. Ze všech stran na mě létají zprávy, jak se zvýšila agresivita vůči jakékoliv jinakosti,“ nechala se slyšet Tereza Španihelová, která si ale z celé „kauzy“ prý velkou hlavu nedělá.

„Celému se spíše směju, možná bych ale měla brečet, jakého máme kreténa prezidenta,“ řekla ve Stories Tereza.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:11 pátek 5. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 236
  • 87
  • 13
  • 11
  • 10
  • 8