Zkroušená pašeračka Tereza: Její soud se chýlí ke konci, soudce si však vzal dovolenou

  • Češka Tereza H. byla začátkem roku zadržena v Pákistánu.
  • Měla u sebe devět kilogramů heroinu.
  • Nyní probíhá soudní proces, ten byl ale několikrát odročen.
  • To se stalo i nyní, když měl být na programu poslední výslech.
  • Tereza na tom zjevně není psychicky tak dobře jako v předešlých měsících.
Je tomu už několik měsíců, co pákistánský soudce přislíbil pašeračce Tereze, že její případ vyřeší co nejdříve. Pohledná Češka ovšem pořád trčí v kriminále a její soudní stání jsou stále odkládána. Tentokrát bylo na programu poslední kolo výslechů, jenže k němu opět nedošlo, protože si soudce podle všeho vzal dovolenou. Dobrou zprávou pro Terezu však je, že se projednávání jejího případu zjevně chýlí ke konci.

Dvaadvacetiletá Češka Tereza byla na letišti v Láhauru zadržena počátkem ledna. Ačkoliv u ní celníci našli devět kilogramů heroinu, ona se odpočátku usmívala do kamer a zjevně věřila, že se brzy dostane na svobodu. To se však nestalo, zanedlouho budou Vánoce a Tereza je nepochybně stráví v pákistánském vězení.

Zatím se ještě ani nedozvěděla, zda bude skutečně uznána vinnou, natož pak výši trestu. Přestože je totiž její případ velmi závažný a v Pákistánu může být pašování drog trestáno i smrtí, což ale zpravidla na cizince uplatňováno není, chování soudce vypadá, jako by snad celou záležitost bral na lehkou váhu.

Soudní jednání totiž v minulosti několikrát odročil, často z dost zvláštních důvodů. Jednou třeba kvůli kriketovému turnaji či náboženské pouti, jindy pro výpadky proudu ve městě, nebo si prostě a jednoduše vzal dovolenou.

Tereza zdaleka nebyla takovou hvězdou jako doposud.

To samé udělal i tentokrát. Tereza se soudu opět nedočkala a v Pákistánu se spekuluje o tom, že si opět jednoduše udělal volno. Podle informací Blesku by na vině mohla být také nemoc.

Dívka z Uherského hradiště tedy k soudu opět dorazila zbytečně a znát to bylo i na jejím výrazu. Opět sice byla vyparáděná – měla na sobě slušivý šátek, módní sluneční brýle, náušnice, stylové boty a byla zjevně nalíčená, jenže náladu příliš dobrou neměla. Působila velmi zkroušeně, a zatímco jindy září jako filmová hvězda, tentokrát její tvář zdobil pouze nucený úsměv.

Důvod je více než zřejmý. Zanedlouho to bude rok od chvíle, co byla Tereza zadržena, a soud by se tedy měl pomalu chýlit ke konci. Teď se ale minimálně o několik dalších dnů protáhne.

Na programu bylo předvolání vyšetřovatele případu, čímž by byly uzavřeny výslechy svědků. Tím by se zřejmě otevřela cesta k tomu, aby soudce rozhodl o vině Terezy a mohla se projednávat případná výše trestu.

Soudní líčení, pokud nebude znovu odročeno, by ovšem mělo proběhnout již tuto sobotu. Dočká se Tereza konečně posunu, nebo prožije Vánoce v nejistotě?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:27 pátek 15. února 2019. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 20
  • 12
  • 10
  • 9
  • 7