Fanoušek Terezy H. přiznal zločin: Vypil čtyři deci whisky a pak vydíral Pákistán!

V úterý začal soudní proces s Bulharem Nikolajem z Plzně, který hrozil teroristickými útoky v Pákistánu, pokud nedojde k osvobození heroinové pašeračky Terezy. Ačkoliv dvaadvacetiletý muž ještě nedávno svou vinu popíral, během dnešního jednání kápl božskou. Prý do sebe naházel čtyři deci whisky, naťukal vyděračský vzkaz do překladače a pak ho poslal pákistánským médiím!

Krátce poté, co byla v lednu na letišti v Láhauru zadržena Češka Tereza H. s plným kufrem heroinu, pořádně zatrnulo pracovníkům pákistánských médií. Do dvou redakcí přišel vzkaz, že pokud nebude půvabná pašeračka okamžitě propuštěna, dojde v Pákistánu k teroristickým útokům.

Jak se později ukázalo, obavy byly ve skutečnosti plané. Výhrůžné SMS totiž napsal dvaadvacetiletý bulharský dělník z Plzně Nikolaj, který by teror v tisíce kilometrů vzdálené zemi rozpoutal jen sotva. Stejně mu však za hrozbu terorismem hrozí až dvanáct let ve vězení. Právě dnes odstartoval soud, který bude jeho zločin projednávat.

Nikolaj sice svoji vinu dlouho popíral a bránil se, že se někdo zmocnil jeho telefonu, teď ale přiznal, že Pákistánu skutečně hrozil on. Prý ale neměl v úmyslu čin dotáhnout do konce.

„Neposílal jsem to s cílem něco udělat. Posílal jsem ty e-maily ze svého telefonu, kdybych něco plánoval, tak to nebudu posílat ze svého mobilu. Bylo to impulsivní jednání, myslel jsem si, že tomu nikdo věřit nebude,“ vysvětlil Nikolaj.

„Chtěl jsem docílit, aby Tereza byla souzena v Čechách a zde si také odseděla trest. Kromě toho jsem tím sledoval i to, aby se se mnou spojili ti lidé, kteří Terezu přinutili pašovat drogy. Chtěl jsem vědět, co je to za lidi a proč to udělali, a aby hlavně byli potrestáni,“ dodal u soudu s tím, že jednal v dobré víře pašeračce pomoct. 

Už minulý týden se ukázalo, že je do dívky zřejmě zamilovaný. Prý spolu měli dokonce i sex, což ale samotná Tereza popřela.

Nikolaj prý s Terezou spal, ona ale popírá, že by ho vůbec znala.

Nikolaj prý jednal neuváženě, navíc posílen alkoholem. „Než jsem poslal ty výhrůžky, tak jsem si vypil čtyři deci whisky,“ cituje jeho výpověď Blesk. Následně měl výhrůžnou zprávu napsat v bulharštině do Google překladače a nechal si to přeložit do angličtiny.

Že jde ve skutečnosti o neškodného mladíka bez sklonů k násilí či agresivitě, který jednal impulzivně, potvrzují i znalci. Ani trochu s tím však nesouhlasí obžaloba. Podle ní Nikolaj čin promýšlel 24 hodin dopředu a měl tak dost času, aby si své jednání rozmyslel.

Navíc v historii jeho mobilního prohlížeče kriminalisté údajně zjistili, že na internetu hledal nabídky na prodej samonabíjecích pistolí. Kromě toho si měl výhrůžný vzkaz přeložit i do arabštiny, možná ho tedy plánoval posílat i na jiná místa v Pákistánu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:32 středa 30. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5
  • 4