V Pákistánu jde vše! Kamarádka Terezy prozradila plán na její záchranu

Velké pozdvižení způsobily kamarádky Češky Terezy, která je v Pákistánu souzena za pokus o pašování devíti kilogramů heroinu. Ačkoliv mají všichni za hotovou věc, že dívka stráví řadu let za mřížemi, ony prý vědí víc a Tereza by se podle nich měla brzy dostat na svobodu. Je snad něco takového možné? Podle zdroje Expresu by pašeračka měla být v blízké době skutečně propuštěna na kauci!

„Letos jsme to už nestihly, tak další rok pojedeme znova. Kam teď?“ Taková slova napsala Michaela J. ke společné fotce s pašeračkou Terezou, která v Pákistánu čelí trestnímu stíhání za pokus o pašování tvrdých drog (psali jsme ZDE).

Na první pohled by se její slova mohla zdát úsměvná, přece se jí po kamarádce stýská, a tak jen naivně věří v zázrak. Jenže když se v komentářích ozvala jiná dívka s tím, že spolu s Terezou si na dovolenou už asi sotva kdy vyrazí, Michaela zareagovala velmi tajemně. „A já vím, že dřív, než si všichni myslíte,“ napsala.

A po chvíli se přidala i další kamarádka: „To je pí*ovina, pojedou spolu jistě už brzy. Musela bys vědět, jak to doopravdy je.“ Vše pak korunovala dívka, která sama nejdřív o Terezině osvobození pochybovala. „Jo, už to vím,“ napsala.

Co dívky podivuhodnou rozpravou myslely? Existuje snad skutečně možnost, že Tereza svému trestu unikne? Tajný zdroj z jejího okolí Expresu prozradil, že tomu tak skutečně je!

„Tereza totiž bude vykoupena a propuštěna. V Pákistánu jde všechno. Detaily k té kauci neznám, ale informace mám od lidí, kteří jsou s ní v kontaktu,“ prozradil zdroj s tím, že za dohodou stojí systém v Pákistánu, který je náchylný ke korupci. „Nevím, kdy ta kauce padne, ale snad co nejdřív.“

Propuštění na kauci se přitom od zatčení na letišti jevilo jako nereálné. Podle pákistánských právníků se drogy našly v Terezině kufru a propuštění před soudním procesem tak nepřipadá v úvahu.

Třebaže se osvobození pašeračky tvrdých drog, zvlášť v zemi, kde může za takový čin hrozit i trest smrti, může zdát jako sci-fi, spousta věcí by tím do sebe zapadla. 

Například podezřelé odkládání soudních jednání, a tím i oddalování finálního verdiktu. Soud už byl odročen nesčetněkrát, třeba pro konání kriketového turnaje, kvůli výpadkům proudu a dalším podivnostem.

Nedávno se zase Tereza záhadně vyhýbala dotazům na bývalého právníka Čaudhrího Džaváda Zafara s tím, že je nebezpečné o něm mluvit.

A konečně by se tím mohla vysvětlit ta vůbec největší záhada – dívčina neustále dobrá nálada. Ze začátku všichni měli za to, že Tereza neustále září úsměvem kvůli tomu, že si zkrátka vůbec neuvědomuje závažnost celé situace. 

Jenže brzy to bude půl roku, co ji na letišti s kufrem plným drog zadrželi, a ona je čím dál tím veselejší. Je to snad proto, že počítá s blížícím se návratem na svobodu?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:47 čtvrtek 27. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 27
  • 21
  • 18
  • 13
  • 9