Krásná poslankyně, která se „proslavila“ výrokem o teplické škole: Jak se dostala k SPD?

Když se řekne SPD, většina lidí si ihned vybaví předsedu Tomia Okamuru (46). Hnutí se ale pyšní také například krásnou poslankyní Terezou Hyťhovou (24), která je stejně jako její nadřízený velkým kritikem Evropské unie a v nedávné minulosti bylo okolo ní hodně živo. Jak se octla ve vrcholné politice?

Jedna z nejkrásnějších českých političek současnosti Tereza Hyťhová snila v dětství o tom, že se stane učitelkou. Tento sen se jí nakonec vyplnil.

„Už jako malé dítě jsem si hrála na školu a jsem ráda, že dnes mám skutečnou možnost učit děti, protože mě to opravdu baví,“ říká Expresu mladá poslankyně.

Do politiky se dostala už ve svých devatenácti letech, kdy kandidovala v komunálních volbách za jinou Okamurovu stranu, Úsvit. Tehdy neuspěla.

„Vždy jsem měla zájem o veřejné dění. Byla jsem poté u zrodu hnutí SPD, úspěšně jsem kandidovala v krajských volbách a byla jsem zvolena lídryní kandidátní listiny SPD do parlamentních voleb,“ vzpomíná Hyťhová, která je od roku 2016 zastupitelkou Ústeckého kraje. 

Stala se tak vůbec nejmladší zvolenou krajskou zastupitelkou pro volební období 2016 až 2020.

Je tohle nejkrásnější česká politička?

Úspěch zaznamenala v i parlamentních volbách a od roku 2017 je tak poslankyní Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

SPD si pro svou politickou kariéru vybrala z toho důvodu, protože její program se shoduje s jejími názory. V naprosté názorové rovnováze je i s předsedou Tomiem Okamurou.

„Jsme lidé, kteří mají společný cíl, a to prosadit program našeho hnutí,“ říká Tereza.

Tereza s předsedou SPD Tomiem Okamurou stejné cíle a to je prosazování programu.

Ve volném čase Tereza ráda cestuje a v poslední době si oblíbila běhání v přírodě. 

„Pomáhá to nejenom udržovat fyzičku, ale také si člověk pročistí myšlenky na čerstvém vzduchu,“ vysvětluje svůj nový koníček poslankyně.

Tereza moc ráda běhá.

V politické kariéře Terezu její rodina od začátku podporuje. Za dobu, co je v SPD, se poslankyně setkala s několika negativními reakcemi. Prý od podporovatelů politických konkurentů.

„Ale já naprosto ctím, že každý člověk může mít odlišný názor a jsem odpůrce jakéhokoliv vulgárního, či dokonce agresivního jednání,“ říká Hyťhová.

S Marine Le Penovou

Hyťhová také prozradila, které jsou podle ní tři nejdůležitější věci, jimiž by chtěla Česku přispět svým působením v politice.

„Zlepšit kvalitu života všem našim občanům: podporu slušných, pracujících rodin s dětmi, odpovídající platy a spravedlivé důchody. Stát se o svoje občany musí postarat. Dále je to změna systému: referendum a přímá demokracie, hmotná, trestní odpovědnost a odvolatelnost všech politiků a soudců. A jelikož jsem učitelka, ráda bych prosadila zrušení inkluze ve školství a také se přičinila o co nejkvalitnější výuku našich dětí,“ poodhalila své plány poslankyně.

Tereza je chloubou SPD. Alespoň co se vzhledu týče.

Tereza Hyťhová není v politice až tak neznámé jméno. Dala o sobě vědět v roce 2017, kdy vyjádřila své pochopení nad rasistickými urážkami prvňáčků z Teplic. 

Mladá politička tehdy serveru Lidovky.cz sdělila, že tyto drsné reakce chápe. „Dneska je sociální systém nastavený tak, že se zneužívá dávek právě takovými lidmi, kteří nechodí do práce, nechodí ani řádně do školy,“ řekla tehdy Hyťhová, ačkoliv se v této kauze jednalo o děti z běžných rodin a hlavně děti nemají s jednáním dospělých nic společného.

Ještě před touto kauzou se stihla „proslavit“ návrhem na uzavření Integračního azylového střediska v Ústí nad Labem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 30. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 71
  • 37
  • 16
  • 16
  • 15
  • 11