Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Musím to udělat, jinak mě pověsí! Hlůšková popsala, jak předstírala modlení a víru

    Tereza H. u soudu | foto: Expres.cz

    Necelé čtyři roky strávila za mřížemi. Česká média o jejím pobytu v kriminále dostávala informace ne vždy od důvěrných zdrojů z Pákistánu. Z toho důvodu se Tereza Hlůšková (26) nedávno rozhodla objasnit spoustu otazníků ve svém příběhu. Nyní dívka z Uherského Hradiště zavzpomínala na první dny ve vězení Kot Lakhpat, které prý probrečela pod peřinou. Řeč přišla také na to, proč si Tereza ve vězení vymyslela, že je křesťankou, a jak se jí povedlo obalamutit ostatní kriminálnice. Místo modlitby recitovala báseň od Petra Bezruče! „Kdybych řekla, že nevěřím, bude to v pr*eli a pověsí mě hned,“ říká Hlůšková.

    Tereza Hlůšková, která byla v březnu roku 2018 odsouzena za údajné pašování heroinu a koncem roku 2021 byla omilostněna, už několik týdnů na platformě Herohero vypráví svůj příběh. Za krátkou dobu stihla nabrat více než 900 odběratelů. Každý z nich platí za Tereziny příběhy 5 eur měsíčně.

    V poslední sérii videí se Hlůšková věnuje prvním okamžikům v kriminále Kot Lakhpat a detailně popisuje vztahy se spoluvězeňkyněmi. Na první noc Tereza nejspíše nikdy nezapomene.

    „Usínala jsem, ve tři nebo ve čtyři ráno jsem se probudila a brečela jsem. Volala jsem: Mami, mami, já chci jet domů. Člověk si to nedovede představit. Fakt katastrofální. Ta bezmoc, zima, stesk po rodině a to byl teprve první den. Nikdy jsem neměla myšlenky na sebevraždu, ale chtěla jsem usnout a vzbudit se, až bude konec,“ vzpomíná Hlůšková, která si velmi rychle ve vězení našla několik kamarádek.

    Jedna z nich se Terezu v prvních dnech snažila rozveselit a provedla ji po věznici.

    „Donesla mi růžový hrneček a v tom bylo něco hnědého. Vypadalo to jako kafe, ale byl to anglický čaj s mlékem a cukrem. Byla jsem ráda, že držím něco teplého a můžu to pít. Na nádvoří se na mě chodily ženské dívat, všechny byly zahalené. Dívaly se a šeptaly si. Říkala jsem si, že pozornost je dobrá, ale ne po ránu. Nemohla jsem se učesat, měla jsem vlasy jako čarodějnice,“ popisuje Tereza, která potom prozradila, proč si na ostatní kriminálnice vymyslela, že věří v boha.

    „Hned jak mě přivedly do basy, napadlo mě, že jsem křesťanka, protože kdybych řekla, že nevěřím, bude to v pr*eli a pověsí mě hned. Pro ně je blbost, že někdo nevěří v boha. Kdyby někdo řekl, že je ateista, mysleli by si, že si vymýšlí a dělá si legraci. Čtyři roky jsem říkala, že jsem křesťanka. Když se mě zeptali, kde se modlím, řekla jsem jim, že se modlím v noci, kdy mě nikdo nevidí,“ vysvětluje Hlůšková.

    Místo modlitby recitovala Bezruče, spoluvězeňkyně jí to zbaštila!

    Jedna zvídavá spoluvězeňkyně ale Terezu dostala do úzkých, když ji požádala, aby se pomodlila před ní. Pocházela z Afriky a chtěla vidět, jak se modlí Evropané. Mladá Češka si ale v nelehké situaci dokázala poradit a nyní je z toho vtipná historka.

    „Říkala jsem si, co mám dělat. Chytila jsem ji tedy za ruce, Afričani to mají jinak, ti zpívají a tancují. Ona si sedla a těšila se na to. Já si nemohla vzpomenout na žádnou modlitbu a jediné, co mě napadlo, bylo, že jsem ve škole měla slohovou práci a mluvila jsem o Petru Bezručovi. Musela jsem se naučit báseň Ostrava. Tak jsem začala: Sto roků v šachtě žil, mlčel jsem... Ona na to vždy říkala amen! Myslela, že říkám modlitbu. Pak mi začala tleskat, že to byla nádherná modlitba. Kdyby věděla, že jsme mluvili o Ostravě a Bezručovi...,“ vzpomíná pobaveně Tereza Hlůšková.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 pátek 25. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      16
    • Haha
      9
    • Cože
      8
    • Super
      6
    • Sladký
      4
    • Tvl
      4