Heroinová Tereza a její Vánoce v kriminále: Štědrý den oslaví s obávanou vražedkyní

Nepravomocně odsouzená česká pašeračka Tereza Hlůšková (23) stále sní o tom, že oslaví Vánoce se svou rodinou. Mnohem pravděpodobnější variantou je však to, že stráví další Štědrý den v pákistánském kriminále. Jak bude probíhat? Tereze má dělat společnost obávaná kriminálnice, která sedí za vraždu.

Pákistán je sice striktně islámskou zemí, už loni ale bachaři v paňdžábské věznici Kot Lakhpat Tereze Hlůškové a dalším křesťanským vězeňkyním vyšli vstříc a povolili oslavy křesťanských Vánoc. 

A podle zdroje Expres.cz tomu stejně bude i letos.

Tereza se tak dost možná dočká i dárků a chutné večeře. Společnost by jí měly dělat další kriminálnice, které se hlásí ke křesťanské víře. Na jednu z nich by si ale Tereza měla dávat pozor.

„Vánoce s ní budou slavit čtyři vězeňkyně. Jedna z nich si zde odpykává trest za vraždu,“ svěřil se nám náš zdroj z Pákistánu, který případ Terezy Hlůškové bedlivě sleduje od samého začátku.

Ostatní vězeňkyně na první pohled už tak moc nebezpečně nevypadají. Stejně jako Tereza figurují v drogových kauzách.

„Dvě z nich dostaly dva roky,“ doplnil zdroj.

Spoluvězeňkyně prý ale Terezu mají velice rádi. Vědí, že na tom není psychicky vůbec dobře, a snaží se jí před blížícími se vánočními svátky rozveselit, jak to jen jde.

„Všechny ženy Terezu podporují a doufají, že bude brzy propuštěna. Dodávají jí sílu a říkají, že už bude co nevidět venku,“ řekl dále náš zdroj.

Tereza Hlůšková byla zadržena na pákistánském letišti loni 10. ledna. V kufru měla devět kilogramů heroinu. Letos v březnu ji soud shledal vinnou v kauze pašování drog a dívka z Uherského Hradiště vyfasovala osm let a osm měsíců.

Krátce poté, co se oklepala z rozsudku, podala Tereza prostřednictvím svého právníka odvolání k nejvyššímu soudu. Očekávané líčení bylo už několikrát odloženo. 

Podle nejnovějších informací by soud měl Terezino odvolání řešit ve středu 4. prosince. Vzhledem k tomu, jak ale v Pákistánu funguje právní systém, nelze toto datum brát příliš vážně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:51 pondělí 6. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 62
  • 59
  • 44
  • 43
  • 39
  • 37