Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Heroinová Tereza v kriminále trpí hlady kvůli ramadánu! A co testy na koronavirus?

    Pandemie koronaviru není to jediné, co Tereze Hlůškové (23) komplikuje už tak dost náročný pobyt za mřížemi. Jelikož je Pákistán muslimská země, česká pašeračka se musí opět podřídit tamním zvykům. Před pár dny začal tradiční svátek ramadán, a tak je dívka z Uherského Hradiště, stejně jako muslimské kriminálnice kolem ní, o hladu. Jak to zvládá? A co testy na koronavirus?

    Nedávno to vypadalo, že se po nejslavnější české pašeračce Tereze Hlůškové snad slehla zem. Ani pákistánští novináři, kteří byli ve věznici Kot Lakhpat denně, nevěděli o mladé Češce zhola nic. Důvodem je logicky pandemie koronaviru.

    „Věznice, ve které česká občanka pobývá, je uzavřena pro návštěvy, stejně jako všechna ostatní zařízení v zemi. Režim je omezen podobně jako v českých věznicích,“ uvedla před časem Mariana Wernerová z tiskového odboru ministerstva zahraničí pro server TN.cz.

    Redakci Expres.cz více informací nově zjistil pákistánský novinář Alí Aršád, který celý případ bedlivě sleduje od samého začátku. 

    Reportér nám sdělil, že kvůli muslimskému svátku ramadánu, který v zemi letos odstartoval 24. dubna a potrvá až do 23. května, má Tereza velmi omezený přísun jídla.

    „Nají se ráno a po celý den už nic nejí, pouze v sedm hodin večer si dá večeři s ostatními vězeňkyněmi,“ řekl nám Aršád, podle něhož si Tereza, stejně jako muslimské spoluvězeňkyně, ve večerních hodinách pochutnává na pokrmech z masa.

    Ramadán respektuje a modlí se za propuštění

    Vězeňskou specialitou, po které se muslimky mohou utlouct, je birjání. Jedná se o rýži s masem na indický způsob.

    „Tereza plně respektuje ramadán. Během svátku se modlí s ostatnímu muslimkami a prosí o propuštění z vězení,“ dodal pákistánský reportér.

    Tereza v poslední dnech také podstoupila testy na koronavirus, protože se nemoc údajně dostala do kriminálu a personál tak nařídil otestovat všechny vězeňkyně. Jejich výsledek prý zatím ještě není znám. 

    Dívka věřila, že se dočká svobody.

    Je zvyklá jíst jako chlap, říká o Tereze její kamarádka

    Co se jídla týče, musí to být pro mladou Češku velké utrpení. Expresu se před časem svěřila jedna z jejích letitých kamarádek a popsala nám stravovací návyky Terezy Hlůškové.

    „Vždy milovala jídlo. Na to, jakou má postavu, hodně jedla, skoro jako chlap. Nikdy nevydržela držet dietu, byla schopná stát u plotny i tři hodiny jen proto, aby měla k jídlu výborný steak a rýži se špenátem nebo něco takového. Jedla všechno ve větším množství než průměrná žena,“ řekla nám Terezina kamarádka.

    Tereza Hlůšková dostala loni v březnu osm let a osm měsíců v pákistánském kriminále. Na odvolací řízení čeká v base už více než rok a zdá se, že v jejím případě nenastal žádný posun.

    „Datum dalšího soudního stání není v tuto chvíli stanoveno, závisí na vývoji epidemiologické situace,“ řekla Mariana Wernerová z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:01 středa 26. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      47
    • Haha
      41
    • Sladký
      38
    • Trapas
      33
    • Tvl
      31
    • Cože
      26
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz