Peklo pro Terezu v Pákistánu: Je v izolaci kvůli koronaviru! Rodiče posílají dopisy

Přijde vám, že jste o Tereze Hlůškové neslyšeli snad milion let? Nejste sami! Redakce Expres.cz oslovila své zdroje v Pákistánu, kde si dívka z Uherského Hradiště odpykává téměř devítiletý trest za pašování heroinu. Terezu, stejně jako celý Pákistán, tvrdě zasáhla pandemie koronaviru, která paralyzuje takřka celý svět. Češka skončila v izolaci, nikdo k ní nesmí. Radost jí dělají alespoň dopisy od rodičů!

„O Tereze žádné nové zprávy nejsou. Důvodem je pandemie koronaviru. V Pákistánu je podobná situace jako v Česku. Lidé mohou ven pouze v maskách,“ řekl Expresu pákistánský novinář Alí Aršád, který pro nás v minulosti zjišťoval nejnovější informace o Tereze Hlůškové přímo ve věznici Kot Lakhpat, kde si Češka odpykává svůj trest.

Teď ale do kriminálu za Terezou nemůže, stejně jako náš další zdroj z Pákistánu, jenž si nepřál být jmenován. „Vůbec o ní nic nevíme,“ sdělil.

Podle Mariany Wernerové z tiskového odboru ministerstva zahraničí je Tereza ve věznici odříznutá a návštěvy v celém kriminále jsou kvůli koronaviru zakázané.

„Věznice, ve které česká občanka pobývá, je uzavřena pro návštěvy, stejně jako všechna ostatní zařízení v zemi. Režim je omezen podobně jako v českých věznicích,“ uvedla Wernerová pro server TN.cz.

„Přes našeho honorárního konzula je Češce zajištěno doručování pošty od rodiny,“ doplnila Wernerová.

Odvolací soud v nedohlednu

Tereza Hlůšková už více než rok čeká na odvolací řízení ve svém případu. Loni v březnu vyfasovala mladá Češka osm let a osm měsíců v pákistánském kriminále. 

Po verdiktu se několikrát zhroutila. I tak ale prostřednictvím svého právníka podala odvolání a věřila, že se brzy dostane na svobodu. 

Před několika měsíci to vypadalo, že se vytouženého přelíčení konečně dočká. Teď jsou ale šance mizivé a nikdo neví, kdy soudní proces začne.

„Datum dalšího soudního stání není v tuto chvíli stanoveno, závisí na vývoji epidemiologické situace,“ řekla Wernerová. 

Podivné strategie u soudu a napojení na drogový kartel

Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru začátkem ledna roku 2018. V jejím kufru našli přes devět kilogramů heroinu. 

Dívka od samého začátku tvrdila, že o drogách nevěděla. U soudu několikrát změnila taktiku. Jednou dokonce tvrdila, že se do Pákistánu přijela učit islám. Soud jí ale její pohádky neuvěřil. 

Podle vyšetřovatelů měla spolupracovat s obávaným drogovým kartelem, který si vyhledával krásné mladé dívky po celé Evropě. 

Nejprve jim bylo namluveno, že se z nich stanou modelky a budou vydělávat obrovské peníze, později ale začaly převážet zavazadla, o nichž jim jejich kumpáni napovídali, že jsou tak moc těžká, protože jsou plná šatů pro další dívky. Jak již ale víme, pod hordami šatů se skrývalo cosi mnohem cennějšího...

Rozhovor s dívkou, která spadla do spárů tohoto drogového kartelu a zná dobře Terezu Hlůškovou, si můžete pustit ZDE.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:10 sobota 22. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 302
  • 126
  • 82
  • 74
  • 55
  • 41