Amnestie heroinové Terezy: Rodina české pašeračky v happy end nevěří, říká zdroj

Před časem svitla naděje pro Češku Terezu Hlůškovou (24), která si v Pákistánu odpykává téměř devítiletý trest za pašování heroinu. Tamní premiér údajně hodlá vězněným ženám udělit rozsáhlou amnestii. Expres mluvil s rodinnou známou heroinové Terezy a ta tak optimistická není!

„Premiér Imran Chán učinil velké oznámení o propuštění uvězněných žen. Nařídil propuštění stíhaných vězeňkyň. Vyžádal si rovněž zprávy o uvězněných cizinkách,“ informoval nás před časem pákistánský novinář Alí Aršád, který případ Terezy Hlůškové bedlivě sleduje od samého začátku.

Podle Aršáda rozhodl o rozsáhlé ženské amnestii pákistánský nejvyšší soud a premiér toto rozhodnutí posvětil a nařídil ho realizovat co nejdříve.

„Její sny se vyplnily. Tereza se dnem i nocí modlí za své propuštění. Tyto Vánoce již oslaví ve své vlasti,“ dodal novinář.

Tereza se po soudu totálně složila.

Rodinná známá: Je to pořád dokola...

Redakce Expres.cz oslovila rodinnou známou české pašeračky. Ta se nám svěřila, že Tereze před časem poslala do kriminálu dopis. Odpovědi se ale nedočkala.

„Ani nevím, jestli jí dopis vůbec došel,“ říká žena, jíž jsme se zeptali také na to, jestli věří v brzký konec Terezy Hlůškové v pákistánské base.

„Je to pořád dokola, už to ani moc nesleduji radši,“ řekla nám žena, která dobrým zprávám o Terezině předčasném propuštění evidentně vůbec nevěří.

Tereza po posledním soudu

Češka Tereza Hlůšková z Uherského Hradiště vyfasovala  osm let a osm měsíců za pašování téměř devíti kilogramů heroinu loni v březnu. 

Mladou dívku chytili celníci na letišti v Láhauru v lednu roku 2018. Soud s ní se velmi táhl, Tereza vystřídala několik právníků. 

Podle posledních zpráv ji v odvolacím řízení má zastupovat advokát, který je v Pákistánu vyhlášenou kapacitou a jeho doménou jsou podobné případy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:38 sobota 9. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 163
  • 104
  • 55
  • 51
  • 47
  • 39