Tereza a její Velikonoce v Pákistánu: Muslimská země se chystá na křesťanské svátky

Zní to možná trochu překvapivě, ale velikonoční svátky se budou slavit i v pákistánské věznici Kot Lakhpat, kde si svůj trest za pašování heroinu odpykává Češka Tereza Hlůšková (22). Jak je to možné, když je Pákistán muslimská země?

Zdroj Expresu zjistil, že věznici Kot Lakhpat v minulých dnech navštívil kolega soudce Šahzáda Razy, který vynesl ortel nad Češkou Terezou Hlůškovou.

Společně s policejní eskortou a dalšími spolupracovníky tento muž prošel celou věznici, aby se ubezpečil, že přípravy na velikonoční svátky probíhají tak, jak mají.

Zajímalo ho, jestli je už připravená výzdoba i speciální pokrmy pro trestance. Mimo to také dbal na hygienu v kuchyni.

Pro vězeňkyně je nachystané i speciální jídlo.

Podle našeho zdroje je v kriminále Kot Lakhpat celkem 132 vězňů a vězeňkyň. „Čtvrtina z nich jsou křesťané,“ řekl nám člověk, který z věznice pro Expres.cz pořídil i několik snímků.

Vše musí být dokonale připraveno.

Po pečlivé kontrole se šéf této „inspekční výpravy“ našemu zdroji svěřil, že přípravy proběhly na jedničku a vězni se mohou těšit na krásné Velikonoce. Největší oslavy prý propuknou v pátek.

Ti nejortodoxnější křesťané mají možnost se pomodlit v místní vězeňské kapli.

Je otázkou, jestli si vězeňské velikonoční oslavy užije i Češka Tereza Hlůšková, která za pašování devíti kilogramů heroinu vyfasovala téměř devítiletý trest.

Podle posledních zpráv na tom není po psychické stránce vůbec dobře. Měl ji postihnout jakýsi předvelikonoční kolaps. V noci nespí a z její cely se ozývá pláč. „Chybí jí rodina,“ řekla před časem našemu zdroji Terezina spoluvězeňkyně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:31 pátek 16. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 29
  • 23
  • 22
  • 20
  • 14