Zásadní zvrat v Pákistánu: Terezu před soudem podržel její údajný komplic

V úterý byl na programu další soud s Češkou Terezou Hlůškovou (22), která je už rok v pákistánské vazební cele. Je obviněna z pašování heroinu a hrozí jí až deset let za mřížemi. Podle zdroje Expresu ale svitla naděje. Před soudem totiž Terezu podržel její údajný komplic!

V úterý Tereza poprvé stanula před novým, v pořadí již třetím soudcem, který má celou kauzu zadržené Češky rozseknout a brzy vyřknout dlouho očekávaný ortel.

Sama Tereza nového soudce poprosila, aby rozhodl co možná nejdříve. Dívka z Uherského Hradiště věří, že bude osvobozena. A pomoci by jí měl zásadní zvrat, ke kterému v úterý u soudu došlo.

Zdroj Expresu, kterým je pákistánský reportér sledující případ Terezy Hlůškové, nás informoval o tom, že Terezu před novým soudcem podržel jistý muž jménem Hafeez Ullah, který byl obviněn spolu s ní a byl prezentován jako údajný Terezin komplic.

„Před soudem řekl, že ji vůbec nezná, a vyvrátil, že by spolu někdy spolupracovali,“ řekl nám reportér, který promluvil jen pod zárukou anonymity.

To by pro zadrženou Terezu mohla být naděje. Podle našeho zdroje se jedná o naprosto zásadní zvrat v celé kauze. Reportér nám ale také sdělil, že obžaloba má mít důkazy o tom, že si Tereza s výše jmenovaným Pákistáncem vyměňovala peníze a psali si zprávy. 

Důkazy má obžaloba přednést během příštího soudního líčení, které je na programu 11. ledna 2019.

Češku Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci loni 10. ledna na letišti v Láhauru. V jejím zavazadle našli devět kilogramů heroinu. Zpočátku se zdálo, že krutý trest mladou krásku nemine, teď ale opět svitla naděje. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:38 středa 8. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 24
  • 16
  • 15
  • 10
  • 8