Heroinová Tereza už nechce hnít v pákistánské base: Prosí soudce o milost!

Už toho má dost! Nepravomocně odsouzená pašeračka Tereza Hlůšková (23), která si v pákistánském kriminále odpykává téměř devítiletý trest za pašování heroinu, prostřednictvím svého právníka podala dvě žádosti k nejvyššímu soudu. Jednou z nich je milost!

Ve středu začal nejvyšší soud projednávat kauzu Terezy Hlůškové. Mladá Češka se krátkého slyšení nezúčastnila, na místě byl pouze její advokát, který předložil dvě žádosti.

„V první z nich Tereza prosí o zastavení soudního řízení nebo o propuštění na kauci. V druhé žádosti žádá alespoň o dřívější datum soudního slyšení,“ informoval nás náš zdroj z Pákistánu.

Soudkyně Alia Neelumová a soudce Shahbaz Ali Rizvi si obě žádosti vyslechli, ale zatím nerozhodli, zda požadavkům vyhoví. 

Čeká se teď na vyjádření celní správy, která Terezu zadržovala po dobu prvního procesu. 

I přestože to vypadá jako úplná banalita, může jít o dost dlouhé čekání. Vzpomeňme na to, jak dlouho se táhl první proces...

Tereza Hlůšková byla zadržena na pákistánském letišti v Láhauru loni 10. ledna. Celníci u ní v kufru našli devět kilogramů heroinu. Dívka z Uherského Hradiště od začátku tvrdila, že drogy nejsou její. 

Soudce jí ale neuvěřil a 20. března Tereza vyfasovala osm let a osm měsíců. Proti rozsudku se Češka odvolala. 

Tento trest jí už byl ale dvakrát mírně zkrácen na popud zdejšího vlivného politika Sardara Usmana Buzdara, který zastává funkci premiéra provincie Paňdžáb.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:22 pátek 11. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 33
  • 27
  • 25
  • 21
  • 20