Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nejotravnější vězeň Česka: Tereza Hlůšková chce zase vyhodit právníka, už je jí zkrátka moc

    Kdyby se oficiálně soutěžilo o titul pro nejotravnějšího českého vězně, pašeračka Tereza Hlůšková (23) by měla trofej nejspíše jistou. Nově se z pákistánského kriminálu přihlásila s tím, že je naštvaná na svého právníka, odmítá se s ním sejít a chystá se ho vyhodit. Něco takového už tu ale bylo, ne? A ne pouze jednou.

    Redakce Expres.cz se po delší době spojila se svým zdrojem z Pákistánu, který je obeznámen s případem Terezy Hlůškové. Využil svých kontaktů v pákistánském kriminále Kot Lakhpat a zjistil, že vztahy mezi Češkou a jejím právníkem Asgharem Dogarem jsou na bodu mrazu.

    „Přišel za ní do vězení minulý týden. Tereza se s ním ale nesešla. Byla na něj hodně naštvaná,“ sdělil nám náš zdroj. Právník se poté Terezu snažil několikrát kontaktovat, aby si s ní dohodl nový termín schůzky. Ona se ho ale nejspíše rozhodla naprosto ignorovat.

    To právníka naštvalo a rozhodl se za Terezou do vězení jít znovu. Pašeračka ale setkání opět odmítla.

    „Podle mého zdroje chce Tereza změnit právníka. Chce oslavit Vánoce doma se svou rodinou a přijde jí, že Dogar je ten, kdo její případ zdržuje a nebere situaci vůbec vážně,“ svěřil se nám dále náš zpravodaj z Pákistánu, který se poté potkal i s Tereziným právníkem Dogarem. 

    Ten konflikt se svou klientkou potvrdil.

    „Řekl mi, že byl za Terezou ve vězení a ona se s ním nesetkala. Přiznal, že v současné době komunikace mezi nimi vázne. Problém je prý na obou stranách,“ řekl náš zdroj, jemuž Dogar sdělil, že pokud Tereza chce změnit právníka, ať to klidně udělá.

    Toto není ani zdaleka poprvé, co se Tereza Hlůšková dostala v Pákistánu do sporu se svým právníkem. 

    Dívku z Uherského Hradiště na začátku celé kauzy zastupoval Čaudhrí Džavád Zafar. Ten o sobě neustále říkal, že je nejlepším právníkem v Pákistánu, pokud se ho prý Tereza bude držet, má svobodu téměř jistou.

    Netrvalo ale dlouho a Zafar začal kupčit s citlivými informacemi ohledně své klientky. Expresu například za úplatek nabízel kopii soudního spisu. Nadále však trval na tom, že je dokonalý profesionál.

    Tereze, a podle našich zdrojů hlavně jejímu otci, došla s velkohubým právníkem brzy trpělivost. Na scéně se tedy objevil Asghar Dogar, který zpočátku působil jako trefa do černého. K Tereze se choval jako dokonalý gentleman, oproti Zafarovi byl výrazně levnější a nejspíše i schopnější.

    Dvacátého března Tereza Hlůšková stanula před soudem a za pašování devíti kilogramů heroinu vyfasovala osm let a osm měsíců. 

    Pár dní poté se objevila spekulace, že Terezu její právník Dogar zklamal na plné čáře a Češka si vyhlédla vyhlédla náhradníka v podobě Naveeda Khana, elitního pákistánského právníka a opravdového experta na drogové delikty.

    K dohodě ale nakonec nedošlo. 

    Možná i z toho důvodu, že Khan chtěl peníze za své služby dopředu, a navíc jeho gáže měla být výrazně vyšší než odměna pro Dogara.

    I přestože podle našeho zdroje za Terezou poté chodili právníci do vězení a nabízeli jí své služby, Dogar ve funkci přežil. Teď už se ale zdá, že jeho konec je téměř jistý. Čtvrtého prosince se Tereza podle našich informací opět objeví u soudu. Kdo ji bude doprovázet tentokrát?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:26 středa 18. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      91
    • Trapas
      73
    • Super
      42
    • Sladký
      41
    • Cože
      37
    • Tvl
      37
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...