Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mohla být dávno venku, ale nemá peníze, tvrdí exprávník heroinové Terezy

    Česká pašeračka Tereza Hlůšková (24), která si odpykává téměř devítiletý trest v pákistánském kriminále, bude brzy na svobodě. Alespoň je o tom přesvědčený její bývalý právník Čaudhrí Džavád Zafar, který ale v krátkém rozhovoru pro Expres.cz zároveň dodal, že s jeho pomocí by mladá dívka z Uherského Hradiště byla venku z vězení už dávno. „Mé služby jsou ale drahé,“ řekl Zafar, který tak naznačil, že rodina Terezy Hlůškové na něj nejspíše neměla peníze.

    Před časem se objevily informace, že pákistánský premiér údajně hodlá vězněným ženám brzy udělit rozsáhlou amnestii a ta by se měla vztahovat i na českou pašeračku Terezu Hlůškovou.

    „Premiér Imran Chán učinil velké oznámení o propuštění uvězněných žen. Nařídil propuštění stíhaných vězeňkyň. Vyžádal si rovněž zprávy o uvězněných cizinkách,“ řekl nám před časem pákistánský novinář Alí Aršád, který kauzu Terezy Hlůškové bedlivě sleduje od samého začátku.

    Na Terezino případné propuštění jsme se zeptali i jejího bývalého právníka Čaudhrího Džaváda Zafara, který i když od Terezy dostal košem už po pár měsících, o její případ se nadále zajímá.

    Zafar je toho názoru, že Tereza nemusí čekat na amnestii a brzy ji dost možná pošle na svobodu vrchní soud.

    „V okamžiku, kdy její případ projedná vrchní soud, bude osvobozena. Může to být už příští měsíc,“ řekl nám Zafar, který o sobě nadále tvrdí, že je nejlepším právníkem v zemi a Tereza udělala velkou chybu, že se ho před časem zbavila.

    „Nejenže jsem v naší zemi nejlepší právník, ale také nejdražší. Se mnou by Tereza měla větší šance na svobodu, byla by venku už dávno,“ myslí si Zafar.

    „Občas ale rád pomůžu lidem, co nemají na rozhazování. Mojí prací ale není zkoumat možnosti mých klientů. Když ale někdo otevřeně řekne, že má hluboko do kapsy, jsem ochoten o honoráři jednat,“ dodal pákistánský právník, který je přesvědčen o tom, že letošní Vánoce Tereza stráví už se svou rodinou v Česku.

    Ministerstvo o amnestii zatím nic neví

    Co se týče plánované amnestie, české ministerstvo zahraničí o ní nemá přesné informace.

    „Oficiální znění amnestie není zatím k dispozici a zprávy o ní se objevily pouze v pákistánských médiích. Rozhodnutí soudu nemůžeme předjímat,“ řekla Mariana Wernerová z odboru komunikace Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

    Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci v lednu roku 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu.

    Češka od začátku tvrdila, že o drogách nevěděla, a u soudu několikrát měnila taktiku. Jednou tvrdila, že se stala obětí drogového kartelu, jindy zase mluvila o tom, že se do Pákistánu přijela učit islám.

    Soudce jí ale pohádky neuvěřil a loni v březnu dívce napařil osm let a osm měsíců v kriminále. Od té doby se Tereza upíná k odvolacímu soudu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:54 úterý 2. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      51
    • Trapas
      47
    • Tvl
      28
    • Sladký
      25
    • Super
      23
    • Cože
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...