Tereza je definitivně venku! Přijela pro ni dvě černá auta, přísný zákaz focení

Po několika dnech od vynesení rozsudku se dočkala. Tereza H. (25), která byla od ledna 2018 vězněna v Pákistánu, dnes opustila brány věznice Kot Lakhpat. Stalo se tak za přísných bezpečnostních opatření, pro Terezu přijela dvě černá auta a na místě platil zákaz pořizování fotografií.

Zprávu potvrdilo ministerstvo zahraničí na sociálních sítích.

„Česká občanka byla dnes propuštěna z vězení v Pákistánu. Odvolací soud ji osvobodil 1. listopadu. Naše ambasáda jí nyní bude nápomocná při zajištění cesty zpět do České republiky. Na výslovné přání rodiny nebudeme poskytovat další detaily,“ uvedlo ministerstvo.

Zvláštní zpravodaj Expresu přímo z místa popsal, že Tereza jako první hovořila po telefonu se svým otcem. Poděkovala také vedení věznice. Následně si ji vzala pod křídla ambasáda, která po domluvě s rodinou hodlá chránit její soukromí.

„Fotografii nešlo pořídit, ambasáda Terezu schovala. Chvíli jsem s ní mluvil, ale dříve než jsem stihl zapnout kameru, zastavili mě,“ popsal zdroj.

Tereza prý vypadala mimořádně šťastně a ve velmi dobré kondici, ačkoliv několik posledních dní se proces vyřízení jejího propuštění nekonečně natahoval. Při opuštění věznice na sobě měla džíny a růžové triko.

První kroky Terezy teď zamíří do hotelu v Láhauru, následovat by měl přesun do Islámábádu, hlavního pákistánského města. 

Tereza bude nyní čekat, až se vyřídí vše potřebné k jejímu návratu do Česka.

„Předpokládám, že to zabere den nebo dva, než opustí Pákistán,“ míní zdroj, který je s případem mladé Češky dobře obeznámen.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:47 neděle 20. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 105
  • 29
  • 9
  • 4
  • 3
  • 2