Ženská amnestie v Pákistánu: Pašeračka Tereza se prý do Vánoc dostane na svobodu!

Po dvou a půl letech v pákistánském kriminále jí konečně svitla naděje na svobodu. Na Terezu Hlůškovou, kterou celníci na letišti v Láhauru vyhmátli s devíti kilogramy heroinu, by se mohla vztahovat rozsáhlá amnestie, již chce udělit vězněným ženám pákistánský premiér. „Tyto Vánoce již Tereza oslaví ve své vlasti,“ je přesvědčen novinář Alí Aršád.

V lednu roku 2018 se tehdy teprve jednadvacetileté Tereze zhroutil svět plný zábavy, cestování a luxusu. Za pokus o pašování heroinu putovala za mříže přísného kriminálu Kot Lakhpat, kde následně vyfasovala trest ve výši osmi let a osmi měsíců.

Mladá Češka se ale naděje na svobodu nevzdala. A dočkat by se mohla nyní. 

„Premiér Imran Chán učinil velké oznámení o propuštění uvězněných žen. Nařídil propuštění stíhaných vězeňkyň. Vyžádal si rovněž zprávy o uvězněných cizinkách,“ sdělil Blesku novinář Alí Aršád.

O jakési ženské amnestii rozhodl pákistánský nejvyšší soud, premiér toto rozhodnutí posvětil a nařídil jej realizovat co nejrychleji. Také prý vyzval, aby co nejrychleji proběhla plánovaná odvolací řízení.

Podle Aršáda by měl konkrétně o Terezině propuštění soud rozhodnout v polovině září. A vzhledem k tomu, že Češka za mřížemi seká latinu, nemělo by prý jejímu propuštění bránit vůbec nic.

„Její sny se vyplnily. Tereza se dnem i nocí modlí za své propuštění. Tyto Vánoce již oslaví ve své vlasti,“ říká přesvědčeně Aršád.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:07 pátek 1. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 109
  • 46
  • 35
  • 34
  • 28
  • 23