Tereza je v kurzu. Za pašeračkou denně chodí právníci a podbízejí se

Češka Tereza Hlůšková (22) za pašování heroinu vyfasovala osm let a osm měsíců. Po vyřčení rozsudku se sesypala a dokonce uvažovala nad tím, že změní právníka. Nakonec se ale rozhodla i dál pokračovat se sympaťákem Asgharem Dogarem, který se na tomto případu velmi zviditelnil. Není ale vyloučeno, že ke změně advokáta v blízké budoucnosti dojde.

Podle exkluzivního zdroje redakce Expres.cz totiž za Terezou Hlůškovou do vězení denně chodí pákistánští právníci a nabízejí jí své služby! Chtějí se nejspíše podobně jako Asghar Dogar na ostře sledovaném případu zviditelnit. 

Možné je ale také to, že se do mladé a krásné Češky zakoukali, tak jako například bláznivý právník Shoaib Nazi, jenž nedávno Terezu dokonce požádal o ruku, i když má doma manželku!

Tereza ale veškeré návštěvy odmítá. „Chce být sama, nechce se bavit s nikým jiným než se svým současným právníkem,“ sdělil nám náš zdroj, který v minulých dnech mluvil jak s Terezou, tak s jejím advokátem Asgharem Dogarem.

Terezin právník se nechal slyšet, že jeho klientka touží po co nejrychlejším možném osvobození.

Co se právníků týče, Tereza za rok a čtvrt vystřídala dva. Tím prvním byl kontroverzní advokát Čaudhrí Džavád Zafar, který o sobě velice rád prohlašoval, že je tím nejlepším právníkem v zemi.

„Tereza udělala chybu, že mě propustila,“ řekl Zafar poté, co jeho bývalá klientka vyfasovala téměř devítiletý trest.

A to není vše. Zafar se proslavil také jako právník-obchodník, jenž se snažil kupčit s citlivými informacemi týkajícími se jeho klientky. 

Redakci Expresu například nabízel, že za „mírný poplatek“ poskytne nahlédnutí do vyšetřovacího spisu.

Zafara velice rychle nahradil podle našich informací výrazně levnější a nejspíše i výrazně pracovitější a skromnější právník Asghar Dogar. Ten na první pohled působil jako trefa do černého a dokonalý gentleman. Dokonce Češce do vězení nosil vložky!

Dogar dal navíc Tereze před časem sám od sebe slevu padesát procent na své služby za to, že díky tomuto případu nemá o další nabídky nouzi.

Po vyřčení rozsudku se Tereza podle našeho exkluzivního zdroje rozhodla jednat s novým právníkem, jímž měl být jistý Naveed Khan, skutečná kapacita v oboru a advokát s velkými zkušenostmi s drogovými delikty.

Jednání ale neklaplo. Dost možná kvůli tomu, že Naveed Khan si řekl moc peněz. Důvodem může být také fakt, že s Dogarem Terezu už pojí velice silné pouto a mladá Češka mu skutečně věří.

Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci loni 10. ledna na letišti v Láhauru. V jejím kufru našli devět kilogramů heroinu. Dívka ve vazební cele strávila více než rok. 

Celou dobu překypovala sebevědomím a prohlašovala, že je nevinná a o drogách neměla ponětí. Soud jí ale neuvěřil a 20. března Tereza za pašování heroinu vyfasovala osm let a osm měsíců. Proti rozsudku se už odvolala jak Tereza, tak státní zástupce. Ten pro Češku žádá mnohem tvrdší trest. 

Podle našich informací začne odvolací soud případ Terezy Hlůškové projednávat začátkem září.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:49 pondělí 26. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 13