Zvláštní zpravodaj Expresu z Pákistánu: Tereza je nemocná, horečky a bolesti

V pondělí proběhl další soud s českou pašeračkou Terezou (22), která je obviněna z pašování heroinu. Přímo na místě měla redakce Expres.cz opět svého zvláštního zpravodaje Arshada Aliho, jehož nepříjemně překvapil stav mladé dívky.

Původně byl dnes na programu výslech jednoho z důležitých svědků. Nakonec ale bylo soudní líčení podle zvláštního zpravodaje Expresu Arshada Aliho přesunuto na zítřek.

Jedním z důvodů byl fakt, že k soudu nedorazil Terezin právník, který byl zaneprázdněn kvůli jinému případu. Svědek tak bude vypovídat zítra.

Dalším důvodem, proč byl soud odložen, byl jistě i současný stav Češky Terezy. Ta je na tom podle Arshada Aliho špatně, a to jak po psychické, tak po fyzické stránce.

„Dnes byla velice smutná,“ řekl nám náš exkluzivní zpravodaj, který celý případ bedlivě sleduje přímo z místa.

Tereza Hlůšková byla na dnes u soudu na pokraji zhroucení.

Tereza ale není jen smutná, podle Arshada Aliho je také nemocná! „Bylo jí moc špatně. Má horečky a bolí ji v krku,“ upřesnil pákistánský reportér, který jinak pracuje coby zpravodaj v tamní televizi Dunya News. 

To, že na tom Tereza není nejlépe, je zřejmé i ze snímků, které Arshad Ali redakci Expres.cz poskytl.

Tereza je na fotografiích bledá a tváří se smutně. Přitom jinak ji všichni znají jako pozitivně naladěnou dívku, která se i v takto těžkých situacích často usmívá a působí, jako by se nic nedělo.

Tereze nebylo dobře. Je nemocná.

I přes další odložení soudního jednání platí, že Tereza by se měla dozvědět verdikt do konce listopadu. 

Podle Arshada Aliho je nejreálnější možností, že dívka vyfasuje dlouholetý pobyt v pákistánském vězení. „Vidím to na osm let,“ sdělil Expresu nedávno Ali.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:27 úterý 12. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 19
  • 16
  • 12
  • 11
  • 9