Pašeračka Tereza a její vyhlídky na svobodu: Amnestie je nereálná, rodina ji drží nad vodou

Čekání je u konce! Tereza Hlůšková (24), která si odpykává téměř devítiletý trest v pákistánském kriminále za pašování heroinu, by se brzy měla dočkat vytouženého soudního líčení. Soud bude projednávat žádost mladé Češky o odvolání. Jakou má Tereza šanci, že se letos dostane na svobodu?

„Odvolací soud by případ české občanky měl projednat v druhé polovině června,“ sdělila redakci Expres.cz Zuzana Štíchová, tisková mluvčí českého ministerstva zahraničí.

„Datum je ale orientační vzhledem k rozsáhlým epidemickým opatřením, která v Pákistánu platí,“ dodala mluvčí.

Loni pákistánská média informovala o tom, že by se Češka Tereza Hlůšková mohla dostat na svobodu díky rozsáhlé amnestii, kterou údajně plánoval tamní premiér Imran Chán.

„Co se týče případné amnestie, nemáme žádné informace o tom, že by tato varianta byla na stole,“ okomentovala možnost Terezina předčasného propuštění Štíchová.

Podle informací Expres.cz v předčasné propuštění přestává věřit i sama Tereza, která je v pákistánském kriminále už více než tři roky. Dívka z Uherského Hradiště si uvědomuje, že si pravděpodobně bude muset odpykat trest v plné výši.

Češku, která u soudů vždy působila ledově klidným dojmem, ale na cele pak často propadala depresím, drží podle našeho zdroje nad vodou hlavně bezmezná podpora od rodinných příslušníků. Tereze pravidelně chodí balíčky z České republiky, každý dopis jí zvedne náladu.

„Zastupitelský úřad zůstává s Češkou v pravidelném kontaktu, zprostředkovává korespondenci a poskytuje další konzulární pomoc,“ potvrdila mluvčí ministerstva.

Tereza Hlůšková si žila dlouhou dobu poměrně bezstarostným životem. Za prací modelky létala do ciziny a vydělávala si velké peníze. V lednu roku 2018 se ale její pohádka změnila v drama, které nemá konce.

Pákistánští celníci ji zastavili na letišti a v jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu.

Češka tvrdila, že o drogách nevěděla a někdo jí je musel podstrčit. U soudu měla Tereza sdělit, že se se stala obětí drogového kartelu, v jehož čele má stát jistý Tárik. S ním měla podle zdrojů Expresu Tereza udržovat intimní poměr.

Po Tárikovi pátral před časem i Interpol, ale marně. Jako by se po něm slehla zem. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:22 neděle 15. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 95
  • 22
  • 9
  • 9
  • 7
  • 6