Terezin právník odvolání stále ještě nepodal! Bojí se snad horšího rozsudku?

Ihned poté, co Tereza Hlůšková (22) vyfasovala od pákistánského soudu osm let a osm měsíců za pašování heroinu, začal její právník Asghar Dogar sebevědomě prohlašovat, že určitě podá odvolání k nejvyššímu soudu. Podle exkluzivního zdroje redakce Expres.cz k tomu ale ještě stále nedošlo! Proč? Možností je několik!

Ode dne, kdy Tereza Hlůšková vyfasovala trest, který ji naprosto zdrtil, uběhlo už šest dní. Dodneška ale podle našeho zdroje nedošlo k tomu, co její právník Asghar Dogar sliboval.

„Terezin právník stále ještě nepodal odvolání,“ potvrdil nám člověk, který kauzu bedlivě sleduje přímo z místa dění a s Tereziným právníkem několikrát komunikoval.

Na podání odvolání k nejvyššímu soudu má Terezin právník ze zákona lhůtu třicet dní. Ta se pomalu, ale jistě krátí. Proč advokát s odvoláním tak otálí, když jak on, tak jeho klientka jsou s rozhodnutím soudu očividně nespokojeni?

Zaprvé je možné, že Asghar Dogar zatím ještě nedostal za své služby zaplaceno. Po posledním soudu totiž právník našemu zdroji sdělil, že odvolání podá, jen pokud mu Tereza zaplatí

Vyloučená není ani varianta, že se Terezin právník zalekl řečí státního zástupce, který po rozsudku prohlašoval, že také plánuje podat odvolání, protože se mu trest pro mladou Češku zdá příliš mírný. Pro Terezu by chtěl minimálně 25 let!

„Ten trest je relativně mírný, v některých okolních zemích by ji popravili i za menší objem drog. Je celkem zřejmé, že spolupracovala s pákistánskými úřady,“ řekl nám nedávno bezpečnostní analytik Andor Šándor.

Možná si advokát se svou klientkou uvědomili, že trest je ve skutečnosti pro Terezu výhrou, což v rozhovoru v DVTV říkala i česká novinářka Tereza Engelová, která v Pákistánu žila a zná tamní poměry.

„Myslím si, že dostala tu úplně nejnižší možnou hranici, kterou za takový delikt dostat mohla. Je to pro Terezu Hlůškovou velké vítězství. Za to množství drogy mohla dostat až dvacet let. To je sazba, která se za takový delikt v Pákistánu běžně objevuje,“ myslí si Engelová.

Ať tak, či onak, jisté je to, že kauza nejslavnější české pašeračky Terezy Hlůškové není ani zdaleka u konce. A za necelý měsíc už budeme jistě vědět, jak to s případným odvoláním bude.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:56 středa 24. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 10
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8