Heroinové Tereze snížili trest! Brzy budu venku, řekla česká pašeračka bachařům

Před časem Terezu Hlůškovou (24) zdrtila zpráva o smrti nejvěrnějšího fanouška, pákistánského právníka Shoaiba Nazaie (†35), který byl do mladé Češky až po uši zamilován a chodil ji podporovat ke každému soudnímu stání. Teď se ale na tváři odsouzené pašeračky heroinu opět objevil úsměv. Pákistánský prezident jí totiž zkrátil trest!

Pákistánský novinář Alí Aršád, který sleduje případ Terezy Hlůškové od samého začátku, se nám svěřil, že tamní prezident Árif Alví snížil trest mladé Češce i dalším vězňům o tři měsíce jako dárek ke Dni nezávislosti, který v zemi oslavili v pátek 14. srpna.

„Všem vězňům včetně Terezy snížili trest o tři měsíce. Prezident nařídil propuštění 274 vězňů. Na svobodu se dostaly i čtyři ženy z Tereziny věznice,“ řekl nám Aršád.

„Všichni vězni jsou za to prezidentovi vděční. I Tereza,“ dodal novinář, s nímž je redakce Expresu v kontaktu už delší dobu.

Brzy půjdu ven, měla Tereza říct jednomu z bachařů

Podle Aršáda se snížení trestu netýkalo lidí odsouzených za vraždu nebo terorismus. Novinář se nám svěřil také s tím, že Tereza Hlůšková byla štěstím bez sebe a jednomu z bachařů prý řekla, že brzy věznici opustí.

Není to zdaleka první snížení trestu, kterého se Tereza Hlůšková v Pákistánu dočkala. Celkově jí byl téměř devítiletý pobyt v tamním kriminále zkrácen o devět měsíců.

V Pákistánu se vězňům trestu pravidelně snižují k významným dnům nebo svátkům.

Tereza Hlůšková vyfasovala loni v březnu osm let a osm měsíců za pašování téměř devíti kilogramů heroinu. S kufrem plných drog ji v lednu roku 2018 chytili celníci na letišti v Láhauru. 

Později se ukázalo, že dívka pravděpodobně spadla do spárů nechvalně proslulému drogovému kartelu, jemuž šéfuje jistý zločinec Tárik. Po něm měl pátrat i Interpol, ale bohužel marně.

Co se Terezy Hlůškové týče, ta nyní čeká na odvolací soud, který byl odložen kvůli pandemii koronaviru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:41 pondělí 14. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 110
  • 87
  • 69
  • 63
  • 53
  • 53