Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Právnické eso nemělo na Terezu čas! Zoufalá pašeračka se vrací k bývalému advokátovi

    Další špatná zpráva, další velké zklamání. Terezu Hlůškovou (24) v pákistánské base drtí jeden neúspěch za druhým. Ještě nedávno doufala, že by ji z kriminálu mohla dostat rozsáhlá amnestie, kterou vězněným ženám hodlá udělit tamní premiér Imran Chán. Podle českého ministerstva zahraničí se ale na dívku z Uherského Hradiště nebude vztahovat. Tereza se tedy rozhodla k dalšímu radikálnímu kroku a poněkolikáté mění svého advokáta. Na scénu se vrací její bývalý právník.

    Terezu Hlůškovou nejprve obhajoval Čaudhrí Džavád Zafar, který se proslavil tím, že Expresu za „mírný poplatek“ nabízel citlivé informace týkající se jeho klientky.

    Zafar o sobě sice tvrdil, že je tím absolutně nejlepším právníkem v zemi, ale své kvality vůbec neprokázal. Působil spíše jako vychytralý obchodník, který si trochu čichl ke slávě a řekl si, že se díky Tereze stane pákistánskou celebritou číslo jedna.

    Pak přišel na scénu Asghar Dogar, sympaťák, který dal Tereze slevu na své služby, a když jí bylo nejhůř, vždy jí pomohl. Do kriminálu Češce dokonce nosil hygienické potřeby, jako například vložky.

    Když ale Dogar nedokázal soud přesvědčit o Terezině nevině, dostal brzy košem a na scénu přišel Saif ul Malúk, ostřílený advokát, který se proslavil případem pákistánské křesťanky Asii Bibiové odsouzené k trestu smrti za rouhání.

    Tereza si od nového právníka slibovala, že na rozdíl od Dogara a Zafara bude méně mluvit a více pracovat. Malúk, jehož Tereze dohodila česká ambasáda v Pákistánu, teď ale dostal padáka také.

    „Tereza s ním ukončila spolupráci a znovu se obrátila na Asghara Dogara,“ informoval nás pákistánský novinář Alí Aršád, který celý případ bedlivě sleduje.

    Tereza Hlůšková po boku Asghara Dogara

    Právnické eso na Terezu nemělo čas!

    Terezu prý mělo naštvat, že Malúk na ni neustále neměl čas a kvůli své velké pracovní vytíženosti dodnes ani nepožádal soud o nový termín slyšení.

    „Je to známý právník a věnuje se mnoha dalším případům, je velmi zaneprázdněný,“ vysvětluje Aršád.

    Terezin staronový právník Dogar je podle pákistánského reportéra štěstím bez sebe, že si na něj česká klientka opět vzpomněla.

    „Asghar Dogar Tereze poděkoval a zintenzivnil své úsilí. Tereza chce letošní Vánoce oslavit se svou rodinou,“ dodal novinář.

    Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci v lednu roku 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu.

    Češka od začátku tvrdila, že o drogách nevěděla, a u soudu několikrát měnila taktiku. Jednou tvrdila, že se stala obětí drogového kartelu, jindy zase mluvila o tom, že se do Pákistánu přijela učit islám.

    Soudce jí ale pohádky neuvěřil a loni v březnu dívce napařil osm let a osm měsíců v kriminále. Od té doby se Tereza upíná k odvolacímu soudu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:51 sobota 27. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      46
    • Trapas
      30
    • Super
      19
    • Sladký
      19
    • Tvl
      17
    • Cože
      14
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...