Mysleli, že se oběsím! Muslimka chtěla konvertovat, podřezala si žíly! Hlůšková o kriminále

V pákistánské věznici Kot Lakhpat si prošla peklem, které si mnozí nejspíše nedovedou ani představit. Zatímco se kolem ní další kriminálnice pokoušely o sebevraždy jako na běžícím páse, Češka Tereza Hlůšková (27) ani jednou za necelé čtyři roky nepomyslela na to, že by si sáhla na život. I tak ale některé bachařky Terezu prý hlídaly, aby si na cele neublížila. „Měla jsem šňůru, na které jsem chtěla věšet prádlo. Ony mi ji vzaly, že bych se na tom mohla oběsit,“ vzpomíná Tereza.

Tereza Hlůšková, která už je více než rok zpět v České republice, pokračuje v objasňování svého případu. Na platformě Herohero přidává pravidelně videa, ve kterých popisuje dění v pákistánském kriminále.

Naposledy se mladá Češka věnovala vztahům mezi kriminálnicemi a bachařkami. Tereza se například svěřila, že některé bachařky udržovaly s vězeňkyněmi intimní poměr.

„Většinou ty bachařky měly doma manžely, ale užívaly si s vězeňkyněmi. Některé byly fakt hezké a bohaté. Třeba zabily manžela a majetek přešel na ně, i když byly v base. Bachařkám se to líbilo, užívaly si a vězeňkyně jim ještě platily. Někdy jim dávaly peníze do ruky, jindy jim dobíjely mobily, nosily oblečení, kosmetiku, jídlo a podobně. Bachařky se s nimi měly velmi dobře,“ popisuje Tereza Hlůšková.

Muslimka chtěla konvertovat. Skončila na samotce a podřezala si žíly

Na dalších nahrávkách Tereza řeší mimo jiné konkrétní případ mladé muslimky, která se od spoluvězeňkyně nechala přesvědčit, aby konvertovala k jiné víře.

„Muslimce bylo devatenáct, křesťance šestnáct let. Ta křesťanka zabila faráře, který ji údajně znásilňoval. Sama to přiznala, že ho zastřelila. Bachařky ji strašně vylískaly. Tyhle dvě vražedkyně se staly nejlepšími kamarádkami. Křesťanka tu druhou přemlouvala, ať je taky křesťanka. Ta nejprve nechtěla, ale pak se bavila s dalšími křesťankami a nechala se tím unést. Zašla za naší vedoucí a řekla, že by se chtěla stát křesťankou a neví, jak to udělat. Ta vedoucí byla ale muslimka a zavřela ji na samotku,“ vzpomíná Tereza Hlůšková.

Mladá dívka se na samotce prý pak rozhodla, že si raději vezme život. Sebevraždu ale nedotáhla do konce a následoval krutý trest.

„Neměla jídlo, nikdo za ní nemohl chodit a spala na zemi. To všechno jenom kvůli tomu, že chtěla konvertovat. Někdo jí dal rozbité zrcátko a ona si začala řezat žíly. Našla ji šéfka křesťanek a přivedla k naší vedoucí. Ony (bachařky, pozn. red.) ji ještě znovu zbily. Kdyby se zabila, oukej, ale tím, že to jen zkusila, je to trestný čin. Rychle si to rozmyslela,“ popisuje Hlůšková.

Tereza několikrát ve svých videích řekla, že ona sama na sebevraždu nikdy ani nepomyslela. Bachařky o ni ale očividně měly strach.

„Já měla šňůru na prádlo a ony mi to vzaly, že bych se na tom mohla oběsit. Říkala jsem jim, že tady v Pákistánu má každá ženská dlouhou šálu a tou se uškrtit nemůžu? To se tam i málem stalo. Byla tam jedna ženská, co byla na samotce a obvázala si šálu kolem krku, dala to na fén (větrák) a chtěla se zabít. Ten fén byl ale starý a spadl. Ji pak zbily za to, že se pokusila o sebevraždu. Jako jo, byla tam legrace,“ vzpomíná se smíchem Hlůšková, která se dostala zatím teprve na začátek svého příběhu.

Terezin příběh na Herohero sleduje už více než 900 odběratelů. Každý z nich dívce z Uherského Hradiště posílá 5 eur měsíčně. Hlůšková, která se v současné době živí jako servírka, si je vědoma toho, že přijde den, kdy jí videa už přestanou vydělávat zajímavé peníze.

Ona sama v nedávném rozhovoru s redaktorem Expresu řekla, že nemá v plánu stát se influencerkou „na plný úvazek“. Spíše už myslí na založení rodiny s partnerem Mariánem.

„Budu v tom pokračovat, nicméně práci jako takovou už mám, dělám servírku, takže tohle není můj hlavní příjem. Nebudu to tak brát a nebudu jenom točit videa a sedět doma. Určitě nebudu jako Shopaholicadel, ani kdyby mi to vynášelo 200 tisíc korun měsíčně. Pořád budu dělat servírku, protože mě to baví. Za rok třeba už ta videa nebudou vynášet nic,“ svěřila se nám před časem Tereza.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pondělí 18. září 2023. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 13
  • 11
  • 7
  • 6
  • 5