Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Peníze pošlete přes Western Union! Hlůšková o vězení a chamtivosti pákistánského právníka

    Tereza Hlůšková rozebírá svůj příběh. | foto: Koláž Expresu

    Tereza Hlůšková (26), která si odseděla čtyři roky v pákistánském kriminále za údajné pašování heroinu, pokračuje v objasňování svého příběhu. Dívka, která dodnes tvrdí, že o drogách v kufru neměla ani tušení, nyní zavzpomínala na příjezd do věznice Kot Lakhpat, zvláštní první setkání s nechvalně proslulým právníkem Zafarem a promluvila také o boudě, kterou na ni připravili policisté i zmíněný advokát. „Říkali, že nejedu do vězení. Těšila jsem se, že budu hrát večer s holkami karty,“ vzpomíná Tereza.

    Tereza Hlůšková už je zhruba rok v České republice. Nedávno se rozhodla, že lidem odvypráví svůj příběh. Původně chtěla napsat knihu a snila o tom, že vyjde několik dílů.

    Ve hře byl dokonce také film. Po neúspěšných námluvách s několika autory začala mladá dívka nahrávat videa na platformu Herohero, kde má už téměř 900 odběratelů. Každý platí 5 eur měsíčně za Tereziny příběhy.

    Na prvních nahrávkách se Hlůšková věnovala období, kdy se živila jako společnice, pak přišly na řadu první cesty do Pákistánu a zadržení na letišti v Láhauru.

    Nyní ale Tereza už detailně řeší, co přesně se dělo bezprostředně poté, co se jí během chvíle zhroutil svět. Policisté po Tereze chtěli, aby je dovedla k muži, který ji zavezl na letiště.

    „Ptali se, jestli vím, kde bydlel ten řidič rádoby modelek. Detektiv mi říkal, jestli když mě tam zavezou, řeknu jim, kde to je. Řekli mi, že mě pak zavezou někam. Ne do vězení, ale někam. Normální člověk, by se tam asi sesypal, ale já mám ráda adrenalin a řekla jsem si, že to bude zajímavé a že bude legrace,“ vzpomíná s úsměvem Hlůšková.

    „Viděla jsem, jak do auta nasedá chlap s ženskou. Řekla jsem, že to je on, to je ten řidič. Ten černovlasý s vousy, určitě se balil a chtěl odjet. Policisté vyběhli z auta, pak za nimi běžel i ten detektiv. Já dostala v autě záchvat. Představovala jsem si, že mě ten řidič uvidí v tom policejním autě a odvede mě někam. Dýchala jsem nahlas, nechtěla jsem, aby viděl, že jsem ho nabonzovala. Policistka, která se mnou byla v autě, přese mě hodila svůj velký šál, abych nebyla vidět. Trochu jsem se uklidnila. Policisté pak přišli zpět do auta a řekli, že se ho (řidiče) ptali, jestli se jmenuje tak, jak jsem jim řekla já, a on jim řekl, že ne, takže to nebyl on,“ vypráví v jednom z nejnovějších videí Tereza.

    Po této zvláštní scéně následoval převoz k soudu.

    „To ani nebyla budova, zapomněli ji dostavět. Všude prach, bordel a odpadky. Milion lidí a všichni na mě koukali. Blondýna jde. Říkala jsem si, kam mě oni budou chtít odvést, když soud vypadá takhle? To já nepřežiju, legrace mě přešla,“ popisuje Hlůšková, která se poté poprvé setkala se svým prvním právníkem Džavádem Zafarem.

    Čaudhrí Džavád Zafar sám sebe považuje za kvalitního profesionála.

    Sebevědomý advokát se prezentoval jako suverénně nejlepší obhájce v zemi. Neustále o sobě prohlašoval, že v Pákistánu nemá konkurenci a pod jeho křídly bude Tereza v bezpečí. Nakonec se z něj vyloupl spíše vychytralý podvodníček, který kupčil s citlivými informacemi ohledně své klientky.

    Redakci Expresu dokonce Zafar nabízel, že nám za nemalé peníze pošle okopírovaný spis a zařídí rozhovor s Terezou přímo z cely. „Peníze pošlete přes Western Union,“ vzkazoval tehdy Zafar.

    Myslela jsem, že budu hrát večer karty, ale odvezli mě do kriminálu!

    Zafara Tereza ve videích nejmenuje, ale je patrné, že dívka myslela právě jeho.

    „Přišel za mnou nějaký týpek a řekl mi, že bude můj právník. Říkám o. k., v Česku my chodíme za právníky a tady právníci chodí za klienty. Vzala jsem ho, cajk. Sedl si se mnou a poučil mě, že půjdu k soudci a za dva týdny se uvidíme u soudu. Řekl mi, že mě zavezou na jedno místo a tam zůstanu. Řekl, že to není vězení, ale ubytování pro ženy, že tam budu s cizinkami a moc nás na pokoji nebude. Já si říkala, že bude prdel a že budeme s holkami hrát večer karty,“ vzpomíná Tereza.

    Čaudhrí Džavád Zafar obhajuje Češku Terezu H.

    Velmi zvláštní dojem na Terezu udělal i soudce.

    „Nevypadal vůbec jako soudce, neměl žádný talár, seděl tam a hrál si na mobilu. Já tam došla a on mi říká, proč jsem tam měla ty drogy. Vyslýchal mě a já mu moc nerozuměla. V televizi jsem u něj pak viděla pákistánské zprávy a já tam byla,“ vypráví Tereza Hlůšková.

    Do poslední chvíle mladá Češka neměla tušení, že ji policisté převážejí do kriminálu. Cestou ale pochopila, že situace je opravdu vážná.

    „Nevěděla jsem, do čeho jdu, jeli jsme s policisty a míjeli velkou modrou ceduli, kde bylo napsáno Kot Lakhpat Jail. Angličtina nula, ale některá slovíčka znám. Věděla jsem, že jail je vězení. Říkala jsem si, že to bude masakr,“ říká Hlůšková, která ale i díky své povaze čtyři roky v kriminále zvládla bez myšlenek na to, že by si sáhla na život.

    „Ani jednou za čtyři roky jsem nepomýšlela na sebevraždu,“ hlásí Tereza, která se dostala z kriminálu Kot Lakhpat koncem roku 2021.

    Původně si za údajné pašování heroinu měla odsedět osm let a osm měsíců. Na svobodu se Hlůšková dostala kvůli chybějícímu protokolu o cestě drog z letiště do laboratoře.

    „Nepodařilo se prokázat, že domnělá narkotika byla bezpečně převezena do laboratoře na testování. Není jasné, kdo vzorky do laboratoře přepravil, takže existuje možnost, že byly vyměněny,“ řekl tehdy Expresu Terezin právník Sajf ul Malúk.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:56 čtvrtek 17. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Super
      7
    • Cože
      7
    • Sladký
      7
    • Tvl
      7
    • Haha
      5