Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Bývalý právník heroinové pašeračky Zafar: Tereza bude brzy venku, je to tutovka!

    S blížícími se Vánoci se každý rok objevují zprávy z Pákistánu, podle nichž Češka Tereza Hlůšková věří v zázrak a doufá, že Štědrý den stráví se svou rodinou. Jinak tomu není ani letos a údajně by mladou dívku mohla zachránit rozsáhlá amnestie, kterou chce vězněným ženám udělit tamní premiér. Redakce Expres.cz oslovila bývalého právníka Terezy Hlůškové Čaudhrího Džaváda Zafara. Ten celý případ nadále sleduje a je si jistý tím, že Češka bude brzy na svobodě.

    Čaudhrí Džavád Zafar byl prvním právníkem Terezy Hlůškové a proslavil se jako podivný chlapík, jehož více než potřeby jeho klientky zajímaly peníze a sláva.

    Není tomu dlouho, co tento ziskuchtivý právník redakci Expres.cz nabízel citlivé informace o své klientce za „mírný“ poplatek. Za dva tisíce eur nám například slíbil, že okopíruje vyšetřovací spis. 

    „Bude to kopie celého spisu a bude v angličtině,“ snažil se prodat interní dokument obhájce z Láhauru. 

    Není divu, že brzy po tomto skandálu s ním Tereza Hlůšková, respektive její rodina, vymetla a Zafar přišel o pravděpodobně nejslavnější klientku. 

    Fikaný právník dlouho říkal, že to byla velká chyba a bez něj se Tereza svobody nikdy nedočká, protože ostatní právníci v Pákistánu nejsou tak dobří jako on.

    Už příští měsíc může být venku

    Teď ale Zafar otočil o 180 stupňů a redaktorovi Expresu sdělil svůj nový pohled na věc. Podle právníka se Tereza už brzy může dočkat svobody.

    „V okamžiku, kdy její případ projedná vrchní soud, bude osvobozena. Může to být už příští měsíc,“ řekl nám sebevědomě Zafar, který případ Terezy Hlůškové stále bedlivě sleduje.

    „S Terezou už v kontaktu nejsem, ale její případ stále sleduji. Vím například, že soud měl řešit její případ 15. září, ale kvůli osobním problémům soudce bylo slyšení odročeno,“ sdělil Zafar.

    Čaudhrí Džavád Zafar promluvil o Tereziných šancích na svobodu.

    Nový právník věří v „české Vánoce“

    Svého nástupce Asghara Dogara Zafar v minulosti kritizoval a jasně říkal, že není tak dobrým právníkem, jako je on. Terezin současný advokát má ale v zemi dobré jméno, specializuje se na podobné případy a o jeho kvalitách svědčí i to, že Zafar si o něm nedovolí tvrdit nic špatného.

    Nový právník české pašeračky je navíc přesvědčen o tom, že Tereza se ještě letos dočká vytoužené svobody a na vánoční svátky už bude doma v Uherském Hradišti se svou rodinou. A Tereza jeho slovům evidentně věří.

    Terezu Hlůškovou zadrželi pákistánští celníci v lednu roku 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu. 

    Češka od začátku tvrdila, že o drogách nevěděla, a u soudu několikrát měnila taktiku. Jednou tvrdila, že se stala obětí drogového kartelu, jindy zase mluvila o tom, že se do Pákistánu přijela učit islám.

    Soudce jí ale pohádky neuvěřil a loni v březnu dívce napařil osm let a osm měsíců v kriminále. Od té doby se Tereza upíná k odvolacímu soudu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:13 pátek 22. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      28
    • Haha
      20
    • Cože
      20
    • Sladký
      20
    • Tvl
      16
    • Super
      14
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...