Svoboda utíká! V Terezině případu bude vypovídat svědek, který ji zřejmě potopí

Česká pašeračka Tereza dostala na pochmurné výročí svého zatčení v Pákistánu hodně nepříjemný „dáreček“. Ačkoliv se pomalu těšila na závěr zdlouhavého procesu, do jejího případu se vložil vrchní soud a nařídil výslech klíčového svědka, který zřejmě celou věc opět protáhne. A co je ještě horší, svědek by měl vypovídat v její neprospěch. Jde totiž o muže, který má nejspíš dosvědčit Terezino propojení s dalším obžalovaným!

Už v průběhu minulého roku se v pákistánských médiích hned několikrát objevila zpráva, že soudce Češce Tereze, obžalované z pokusu o pašování heroinu, přislíbil co nejrychlejší rozhodnutí. Nyní už si však pohledná dívka z Uherského Hradiště v pákistánské base odkroutila první rok a rozsudek je stále v nedohlednu.

Teď se navíc celá záležitost zřejmě ještě protáhne. Do případu se totiž vložil vrchní soud, což jen dokazuje, jak vážným zločinem pašování drog v muslimské zemi je.

Podle informací Blesku vrchní soud nařídil, aby byl vyslechnut svědek, jehož předvolání už před několika měsíci navrhoval státní zástupce, ale soud jej odmítl. Bohužel pro Terezu však tento svědek pravděpodobně neřekne nic, co by jí na cestě za vytouženou svobodou pomohlo.

Tereza Hlůšková kráčí k soudu.

Jde totiž o zaměstnance společnosti Western Union, který má dosvědčit vztah mezi Terezou a dalším obviněným v celém případu Shoaibem Khanem. Ten byl zadržen téměř ve stejnou dobu jako mladá Češka, dosud ale zarytě tvrdí, že ji nezná a na pašování drog se vůbec nepodílel. Pokud tato tvrzení nový svědek vyvrátí, Tereza bude mít nejspíš problém.

Pohledná blondýnka z Uherského Hradiště byla na letišti v Láhauru zadržena 10. ledna, kufr měla plný heroinu. Od začátku sice tvrdí, že o drogách nevěděla, podle všeho ale příliš nadějné vyhlídky nemá.

Pokud bude skutečně odsouzena k odnětí svobody, pravděpodobně ani nebude okamžitě vydána do České republiky. Ta totiž s Pákistánem nemá žádné dohody o výměně vězňů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:56 neděle 12. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 42
  • 29
  • 25
  • 13
  • 8