Je apatická a drží hladovku! Tereza v pákistánském vězení přestala mluvit s okolím

Byla si jistá tím, že se dočká svobody. Místo toho ale vyfasovala osm let a osm měsíců v drsném pákistánském kriminále. Není divu, že se po vyřčení rozsudku jinak vždy sebevědomá a usměvavá Tereza Hlůšková (22) sesypala jako domeček z karet. Podle našeho zdroje je to ale stále úplné nic oproti tomu, v jakém psychickém rozpoložení se dívka z Uherského Hradiště nachází teď.

Odsouzená pašeračka Tereza Hlůšková, kterou po posledním soudu čekalo stěhování na novou celu, prý už několik dní nejí, nekomunikuje s okolím a její psychický stav je velmi špatný. 

Podle pracovníků pákistánského kriminálu Kot Lakhpat je Tereza naprosto zlomená. „Nemluví ani se svými spoluvězeňkyněmi,“ řekl nám náš zdroj.

V minulosti si přitom Tereza ve vězení našla několik kamarádek a spřátelila se i s některými členy policejní eskorty. Teď ale mladá dívka na kamarádíčkování s ostatními nemá ani pomyšlení. 

Podle našich informací Tereza Hlůšková od posledního soudu pouze pláče a pláče.

Dívka, která byla shledána vinnou v kauze pašování devíti kilogramů heroinu, má ale stále jiskřičku naděje na to, že se dočká vytoužené svobody. 

Zaprvé je rozhodnutí soudu stále ještě nepravomocné a její právník plánuje odvolání k nejvyššímu soudu. Zadruhé existuje možnost, že se české straně nakonec povede s Pákistánem vyjednat dohodu o vydávání vězňů. 

V tomto případě by ale musela česká strana slíbit, že si dívka trest, který v Pákistánu vyfasovala, odkroutí v plné výši ve své domovině.

Nepříjemné pro Terezu i jejího právníka ale jistě je, že odvolání plánuje i státní zástupce, který po posledním soudním líčení prohlásil, že pro Češku chce mnohem tvrdší trest, a to minimálně 25 let!

Těžko odhadovat, jak moc zničená by Tereza byla po takovémto verdiktu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:04 úterý 23. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 185
  • 58
  • 49
  • 33
  • 31
  • 23