Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kamarádi se na ni vykašlali, přítele nemá a bude si hledat práci. Co čeká Terezu H. v Česku?

    Tereza se po rozsudku zhroutila. | foto: Expres.cz

    V nejbližších dnech se Češka Tereza H. (25) definitivně dočká vytoužené svobody a návratu do České republiky. V rodné zemi ji ale minimálně v prvních dnech nečeká procházka růžovým sadem. S největší pravděpodobností bude muset okamžitě do karantény a náročnou zkouškou si projde i v Uherském Hradišti, kde se už na ni těší její rodina. „Nebude to mít lehké. Zbylo jen pár lidí, co se k ní neotočili zády,“ svěřil se Expresu zdroj z okolí dívky, která o pobytu v kriminále plánuje vydat knihu.

    Za pašování heroinu si měla odsedět osm let a osm měsíců. Nakonec se Tereza H. dostane ven z pákistánské basy po necelé polovině trestu. 

    Když se Češka před pár dny tuto dobrou zprávu dozvěděla, okamžitě svého právníka Sajfa ul Malúka zasypala komplimenty a děkovnými vzkazy.

    „Byla velmi šťastná. Co se týče psychické stránky, po celou dobu, co byla ve vězení, byla ve velmi dobrém stavu,“ popsal nedávné setkání s Terezou Malúk.

    Pětadvacetiletá žena původem z Uherského Hradiště je v současné době stále v cele a čeká na propuštění, ke kterému by podle dostupných zpráv mělo dojít na konci tohoto týdne.

    Až se Tereza dostane do České republiky, pravděpodobně ji bude čekat povinná karanténa. Teprve až poté se vydá do svého rodného města za otcem, maminkou, babičkami, ale také za svými kamarády.

    Přátel měla Tereza před uvězněním požehnaně. V kolektivu byla velmi oblíbená. Během let, jež strávila za mřížemi, na ni ale prý velká většina z nich zanevřela či zapomněla.

    „Spousta lidí ze začátku věřila, že je Tereza nevinná, a doufali, že se co nejdříve vrátí. Časem se ale názor těchto lidí změnil,“ řekl Expresu člověk z okolí Terezy H., který promluvil jen pod zárukou anonymity.

    „Nebude to mít lehké. Zbylo jen pár lidí, co se k ní neotočili zády,“ dodává zdroj.

    Mezi ty, s nimiž se bude chtít Tereza setkat, s největší pravděpodobností nebude patřit její bývalá nejlepší kamarádka Simona. 

    Ta se na celé kauze snažila proslavit. Obrážela redakce a rozdávala rozhovory, ve kterých se své kamarádky vůbec nezastávala.

    Simona fotila pro Playboy.

    Válka se „zmijí“ Simonou: Bude to masakr, říká zdroj

    Od Terezy si pak Simona, která před časem pózovala pro pánský magazín Playboy, vysloužila přezdívku „podlá zmije“.

    V den, kdy česká média informovala o obřím posunu v kauze Terezy H., přidala Simona na Instagram příspěvek, který působí spíše jako špatný vtip.

    „Mici, ani si nedokážeš představit, jak strašně jsi mi chyběla. Byl to pro mě nejtěžší den v životě, když jsem se ráno probudila a dozvěděla jsem se, že nepřiletíš domů. Teď konečně nastala ta chvíle. Celé čtyři roky jsem na tebe myslela a čekala jsem na den, kdy rozhodnou, že jsi nevinná. Naše společné zážitky nikdy nezapomenu a těším se na chvíle, které spolu budeme trávit a opět budeme mít úsměv na tváři jako vždy. Mám tě strašně ráda, jsi ta nej holka, co nikdy nikomu neublížila. Konečně, micinko moje,“ napsala Simona na Instagram. 

    Příspěvek, za který se Simona dočkala ostré kritiky, brzy ze sociální sítě zmizel. Podle zdroje Expresu je navíc reálné, že si Tereza bude chtít se Simonou vše vyřídit.

    „V centru to bude masakr. Tereza se bude chtít Simoně určitě pomstít. Ale kdoví, třeba zase začnou časem ‚pracovat‘ společně,“ svěřil se nám náš zdroj.

    Přítele nemá, napsala knihu a bude si hledat práci

    Co se týče toho, kde bude Tereza po návratu do rodného města bydlet, prý existují tři možnosti.

    „Žádného přítele, který by na ni čekal, nemá. Buď půjde k jedné z babiček, nebo k matce. K otci podle mě Tereza nepůjde, nesnáší se s jeho manželkou. Oženil se asi rok před zadržením, ta žena si vzala jeho jméno a pak Tereze nadávala, že ji celé Uherské Hradiště kvůli společnému příjmení zná jako ku*vu,“ říká pro Expres zdroj, který má k Tereze velice blízko.

    Otázkou také je, čím se bude Tereza v Česku živit. Před lety chvíli pracovala ve fabrice, ale tato práce ji vůbec nenaplňovala. 

    Z Pákistánu jdou také zprávy, že Tereza ve vězení o svém pobytu za mřížemi napsala minimálně jednu knihu, kterou plánuje co nejdříve vydat.

    „Věřím tomu, že si bude hledat práci, ale také se může stát, že bude mít strach jít mezi lidi,“ dodal na závěr náš zdroj.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:44 úterý 8. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      50
    • Trapas
      21
    • Cože
      7
    • Super
      5
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4