Klíčový soud s Terezou H. v Pákistánu: Češku náhle skolila nemoc. Návrat v ohrožení?

Ve středu měl nejvyšší soud v Pákistánu řešit odvolání celníků, kteří jsou rázně proti tomu, aby osvobozená Tereza H. (25) vycestovala ze země. Češka, která má podle zdroje Expresu už nějakou dobu zarezervovanou letenku, ale nedorazila kvůli náhlé nemoci. Je její návrat do rodné země v ohrožení? „Celníci se ji pokusí dostat zpět do vězení,“ řekl nám náš informátor z Pákistánu.

Po Velikonocích došlo v případu Terezy H. k velmi nečekanému zvratu. Mladá Češka, která se už pravděpodobně viděla v letadle, se od právníka dozvěděla, že její kauzu prověří ještě nejvyšší soud. Ten Tereze navíc zakázal vycestovat ze země do té doby, než bude vynesen finální rozsudek.

Soudní líčení bylo naplánováno na středu a tentokrát se ho měla zúčastnit i nedávno osvobozená Češka. Ta ale nakonec nedorazila.

„Terezin právník se u soudu omluvil, že jeho klientka nepřišla. Měla teplotu a nebylo jí dobře,“ informoval zpravodaj Expresu, který případ sleduje přímo v Pákistánu.

Od našeho informátora jsme se navíc dozvěděli, že kromě Terezy H. nedorazil také jeden z členů senátu nejvyššího soudu a líčení bylo tedy přeloženo na čtvrtek. 

Celníci chtějí dostat Terezu zpět za mříže, ona už má ale koupenou letenku

Podle zdroje Expresu se celní správa odvoláním k nejvyššímu soudu snaží Terezu H. nejen udržet v Pákistánu, ale také ji dostat zpět za mříže. 

Dívčino osvobození celníci považují za osobní selhání a velkou ostudu, kterou musí co nejdříve odčinit.

„Cílem celní správy je nyní za každou cenu zarazit její vycestování ze země, protože je jasné, že pokud odletí, už se nikdy nevrátí. Jestli se jim podaří ji zastavit, pokusí se ji dostat zpět do vězení,“ popsal zdroj Expresu, který se zúčastní i čtvrtečního soudu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:13 čtvrtek 18. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 14
  • 13
  • 11
  • 10
  • 9