Past na Terezu: Víme, proč si celníci vymysleli její útěk z Pákistánu. Tohle bude zlé!

Před několika týdny se objevila informace, že Tereza H. (25) v tajnosti opustila Pákistán. Zprávy o údajném úprku Češky, která si původně měla odpykat téměř devět let za údajné pašování heroinu, vypustili u soudu celníci. Podle zdroje Expresu šlo o ale promyšlený taktický manévr, jehož hlavním cílem bylo zjistit, který z právníků vlastně Terezu zastupuje. Nyní mladou dívku celníci ženou zpět za mříže! Případem se v únoru bude zabývat nejvyšší soud a z Pákistánu jdou zprávy, že Terezina budoucnost nevypadá vůbec růžově!

Loni koncem prosince zaměstnanci celní správy před soudem oznámili, že Tereza H. podle jejich informací uprchla ze země.

„Soudce nemohl pochopit, jak se Tereza dostala z Pákistánu bez cestovního pasu. Podle celní správy jí ale ambasáda zařídila speciální povolení od ministerstva zahraničí, díky kterému mohla odletět zpět domů,“ informoval nás tehdy náš zvláštní zpravodaj z Pákistánu, jenž celý případ bedlivě sleduje přímo z místa dění.

Terezin úprk z Pákistánu pak rychle popřela její babička, ale třeba i europoslanec Tomáš Zdechovský. 

Nyní se podle exkluzivního zdroje Expresu naplno ukázalo, že se jednalo o promyšlený tah ze strany celníků, kteří si zmizení Terezy H. vymysleli, aby získali potřebné informace a taky čas.

„K Tereze se delší dobu hlásili dva právníci a celní správa chtěla jasně vědět, kdo ji vlastně zastupuje. Aby to zjistili, u soudu řekli, že podle jejich informací Tereza opustila zemi,“ informoval nás zdroj, podle něhož je Tereza stále v Pákistánu a celní správa ji znovu žene před soud.

Nyní už je prý zřejmé, že Terezin právník je renomovaný advokát Saif ul Malúk, díky němuž se dívka dostala loni na svobodu. Ze strachu, že Tereza opustí zemi, odmítají celníci Češce vydat její osobní věci včetně pasu. 

„Celní správa navíc podala odvolání k nejvyššímu soudu a předložili devítistránkový dokument, ve kterém se píše, že osvobozující rozsudek vrchního soudu je protiprávní a ignoruje důkazy, které byly proti Terezy H. předloženy,“ sdělil nám náš zdroj.

Zmíněný dokument má redakce Expresu k dispozici. Píše se v něm mimo jiné to, že svědci obžaloby jsou dobří lidé, kteří nemají žádný motiv, aby protistranu křivě obvinili z pašování drog.

Tereze hrozí návrat do kriminálu

Podle zdroje Expresu se případem Terezy H. začne nejvyšší soud zabývat už druhý týden v únoru. 

„Pro Terezu je to samozřejmě velmi špatná zpráva, protože pokud bude odvolání přijato, hrozí, že si bude muset odsedět svůj trest,“ dodal zdroj Expresu.

Celníci se ve svém propracovaném odvolání opírají o fakt, že Tereza byla podle nich přistižena přímo při činu a analýzou na letišti bylo zjištěno, že v kufru měla skutečně heroin. 

Podle celní správy navíc vrchní soud přikládal příliš velkou váhu drobným nepřesnostem, které jsou prý součástí každého vyšetřování.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:51 pátek 13. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 172
  • 41
  • 28
  • 20
  • 19
  • 13