Šátek si vzala dobrovolně, byla na dně, řekl o Tereze Expresu pákistánský zpravodaj

Včera proběhl soud s ostře sledovanou českou pašeračkou Terezou H. Dívka, která si v minulosti potrpěla na luxusní oděvy, se zde objevila v tradičním pákistánském oděvu. Podle znechuceného výrazu to vypadalo, že sexy Češka byla donucena k tomu, aby si tyto šaty k soudu oblékla. Expresu se díky informacím od pákistánského žurnalisty Sarfraze Aliho podařilo zjistit, že oděv si Tereza vzala sama bez jakéhokoliv nátlaku. Proč?

V úterý Česko obletěly fotografie a videonahrávky ze soudu s Terezou H. Dívka, která je v Pákistánu zadržená za pašování devíti kilogramů heroinu, na nich působí jako hromádka neštěstí.

Je vybledlá, pohublá a podle jejího výrazu se zdá, že si konečně uvědomuje vážnost situace. Je to rozdíl oproti snímku, který mnoho lidí šokoval před časem. Jednalo se o fotografii ze zadržení a Tereza se na ní usmívala jako sluníčko. Přitom v Česku i v Pákistánu už se živě spekulovalo o tom, jak tvrdý trest za pašování heroinu dostane.

V úterý to byla ale jiná písnička. „Viděl jsem ji a byla opravdu na dně,“ potvrdil Expresu Sarfraz Ali, pákistánský novinář, který pracuje pro server Daily Pakistan a o případu zadržené Terezy denně informuje.

Pákistánský zpravodaj Sarfraz Ali z Daily Pakistan Expresu prozradil novinky ohledně zadržené Terezy.

Mnoho lidí také překvapilo, v jakém oblečení se Tereza u soudu objevila. Pohledná kráska, která byla zvyklá na luxusní šaty, si oblékla tradiční pákistánský oděv. Nikdo ji ale prý nenutil!

Tereza stanula před soudem. „Byla na dně,“ svěřil se Expresu pákistánský novinář Sarfraz Ali.

„To, jaké si oblékla šaty, byla její volba,“ sdělil stručně pákistánský zpravodaj, který před časem Expresu poskytl exkluzivní rozhovor (můžete si přečíst ZDE) o situaci, ve které se jednadvacetiletá Češka nachází. 

To, že Tereza H. z Uherského Hradiště je v pořádném maléru, potvrzuje i text, který již zmíněný server Daily Pakistan publikoval v den soudu. 

V článku se mimo jiné píše, že advokát zadržené dívky vyloučil její vydání do České republiky. Důvodem má být fakt, že mezi zeměmi neexistuje žádná smlouva o vydávání zadržených občanů.

Terezin osud má v rukou Pákistán!

Na to, jakou má Tereza šanci, že si zbytek trestu bude moct odpykat v České republice, jsme se zeptali na tiskovém oddělení Ministerstva spravedlnosti ČR. A ani zprávy odsud nevypadají příliš růžově.

„Protože mezi Českou republikou a Pákistánem není uzavřena žádná mezinárodní smlouva, musela by s případným výkonem trestu v ČR především souhlasit pákistánská strana. Ta může také ČR skrze Ministerstvo spravedlnosti požádat o poskytnutí spolupráce nebo určitých materiálů v rámci trestního stíhání, nicméně dosud se nic takového v tomto případě nestalo,“ popsal Expresu situaci Jakub Říman z kanceláře tiskového oddělení ministerstva.

Podle serveru Daily Pakistan se celá věc může táhnout klidně i půl roku. A až poté možná svitne naděje na návrat dívky, která se kvůli své naivitě a touze po životě plném luxusu dostala do problémů, které si většina lidí nechce radši ani představit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:06 středa 30. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 90
  • 25
  • 21
  • 15
  • 13
  • 7