Terezin právník: Chceme vysoudit vysoké odškodné! Dříve zachránil ženu před popravou

Jakmile se dostala do maléru, nabalili se na ni nedůvěryhodní kuplíři a „slavomani“. Jednoho takového si najala coby právníka a pak vyfasovala téměř devět let v pákistánském kriminále. Až po čase si Tereza H. (25) uvědomila, že je třeba vložit důvěru do skutečného profesionála. Nedávno tedy ukázala prstem na právníka Sajfa ul Malúka, kterému se po pár měsících spolupráce podařilo to, čemu se jeho předchůdci ani nepřiblížili. Dokázal dívku z Uherského Hradiště zprostit viny. Expresu nyní advokát prozradil, že nešlo zdaleka o jeho největší kauzu, a také popsal, co teď bude s Terezou dál. „Má klientka může podat žalobu a požadovat odškodnění ve výši několika miliard,“ řekl Malúk.

Na rozdíl od prvního Terezina právníka Džaváda Zafara, který Expresu nabízel za peníze citlivé informace o své klientce, působí renomovaný právník Sajf ul Malúk jako profesionál.

S novináři komunikuje na úrovni, je věcný, nechová se jako rádoby celebrita, která se na případu snaží jen proslavit a obohatit.

Když jsme se ho zeptali, co říká na práci svých předchůdců, Malúk nevyužil příležitosti „kopnout“ si do nepříliš úspěšného Zafara, kterého Tereza před časem navíc obvinila z toho, že jí dělal návrhy a okradl její rodinu.

„Bez komentáře,“ reagoval Malúk, který poté uvedl, že Terezin případ nebyl ani zdaleka tím největším v jeho kariéře.

„Určitě to nebyla má největší kauza. Mnohem náročnější byl případ asijské křesťanky, která vyfasovala trest smrti na základě obvinění z rouhání. Tento případ získal mezinárodní publicitu,“ svěřil se nám advokát.

Terezu H. z pákistánského kriminálu dostal renomovaný právník Sajf ul Malúk.

Malúk Expresu také sdělil, že Tereza nyní pravděpodobně podá žalobu a zažádá o nemalé odškodné.

„Může podat žalobu a požadovat až několik miliard pákistánských rupií,“ řekl nám Malúk.

Pro představu: 1 miliarda pákistánských rupií je skoro 130 milionů korun.

Malúk, který je v Pákistánu považován za jedno z největších právnických es, už dříve prozradil, že svou obhajobu postavil na detailu ohledně chybějícího protokolu o cestě drog z letišti do laboratoře, kde je policie zkoumala.

„Nepodařilo se prokázat, že domnělá narkotika byla bezpečně převezena do laboratoře na testování. Není jasné, kdo vzorky do laboratoře přepravil, takže existuje možnost, že byly vyměněny,“ vysvětlil Malúk, který komunikuje pouze s Terezou, nikoliv s její rodinou.

Už brzy se vrátí domů, pobyt v kriminále zvládala skvěle

Češka Tereza je v současné době stále v cele a čeká na propuštění, ke kterému by mělo dojít na konci tohoto týdne. V Pákistánu je ale zvykem, že tamní úřady mají na vše hodně času.

Ve středu se Tereza s právníkem Malúkem setkala poprvé od osvobozujícího verdiktu. Advokátovi poděkovala a prý působila velmi spokojeně.

„Byla velmi šťastná. Co se týče psychické stránky, po celou dobu, co byla ve vězení, byla ve velmi dobrém stavu,“ popsal setkání s Terezou Malúk.

„Tereza bude už brzy zpět doma,“ dodal advokát, kterému má Češka stále dlužit peníze za právnické služby. S pětadvacetiletou dívkou se Malúk hodlá „vyrovnat“, až bude definitivně na svobodě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:40 úterý 8. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 13
  • 3
  • 3
  • 2
  • 0