Tereza v Pákistánu: Sen o návratu do Česka se hroutí! Celníci získali nové spojence

Doufala, že se situace konečně obrátí k lepšímu a brzy bude doma u své rodiny. Prostřednictvím svého právníka Tereza H. (25) dokonce kontaktovala vrchní soud v Islámábádu a soudci Amiru Farúkovi podala oficiální žádost o návrat do rodné země. Podle exkluzivního zdroje Expresu přímo z Pákistánu ale prosby mladé Češky opět nebudou vyslyšeny. Ještě horší zprávou je, že celní správa získala velmi silné spojence, kteří prý dělají vše pro to, aby Tereza Pákistán minimálně v dohledné době neopustila.

Před dvěma týdny se osvobozená Češka Tereza H. po delší době znovu objevila před soudem v Islámábádu. 

Dívka, jež loni v listopadu definitivně opustila věznici Kot Lakhpat, podala vrchnímu soudu oficiální žádost o návrat do Česka. Tereza věřila, že jí soud vyhoví, ale podle dobře informovaného zdroje Expresu se tak nestalo.

„Vrchní soud Tereze nevyhověl, její žádost byla zamítnuta,“ informoval zpravodaj Expresu, který celý případ sleduje přímo z místa dění od samého začátku.

Špatnou zprávou pro Terezu je také fakt, že se na stranu celní správy nově přidali dva velmi významní hráči v podobě ministerstva zahraničí a vnitra.

„Na soudní příkaz vypracovalo ministerstvo vnitra a ministerstvo zahraničí společně s celní správou odpověď na Terezinu žádost. Ve své reakci píší, že není možné povolit vycestování dívky ze země,“ uvádí zdroj Expresu.

Podle našeho zpravodaje z Pákistánu je velmi nepravděpodobné, že by v dohledné době nastal v této kauze pro českou občanku posun k lepšímu.

„Tereza se ještě dlouho nebude moci vrátit domů. Její čekání se tak opět prodlužuje,“ doplnil náš zdroj.

Celníci jí jdou už dlouho po krku

Pětadvacetiletá Češka Tereza H. si měla původně odpykat osm let a osm měsíců za údajné pašování heroinu. Loni v listopadu se díky chybě celníků a hlavně dobré práci advokáta Malúka dostala na svobodu. 

Vyhráno ale stále nemá. Nejenže se nesmí vrátit do rodné země, ale není tajemstvím, že celní správa dlouhodobě žene případ zpět před soud.

Ve své žádosti Tereza nedávno uvedla, že ji celá věc už natolik unavuje, že se odhodlala k velmi zoufalému činu.

„Tereza jela na letiště, tam jí ale nepovolili odcestovat zaměstnanci celní správy. V prohlášení u soudu Tereza také uvedla, že jí celníci berou svobodu,“ popsal zdroj Expresu, který měl možnost vidět zmíněnou žádost na vlastní oči.

Dívka původem z Uherského Hradiště také už nějakou dobu požaduje vrácení pasu a osobních věcí. I když byla nedávno žádost o vydání oficiálně přijata, všechny věci má stále v držení celní správa.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:54 úterý 12. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 49
  • 43
  • 10
  • 8
  • 8
  • 6