Tereza v Pákistánu: Celníci mají právnická esa a získali čas! Bude tu dlouho, říká zdroj

Každým dnem netrpělivě vyhlíží konec pákistánského pekla. Zdá se, že návrat Terezy H. (25) je ale stále v nedohlednu. Podle našeho dobře informovaného zdroje přímo z Pákistánu nyní celou věc brzdí fakt, že odešel do důchodu předseda nejvyššího soudu. Z toho důvodu bylo zrušeno plánované slyšení, kdy měl soud řešil odvolání celní správy proti loňskému osvobozujícímu rozsudku vrchního soudu. „Pro Terezu to může být komplikace a velké zdržení,“ myslí si zvláštní zpravodaj Expresu.

Případ Češky Terezy H., která si původně měla odsedět osm let a osm měsíců v pákistánském kriminále, se měl znovu vrátit před soud tento týden. 

Na poslední chvíli bylo ale slyšení odročeno, protože odešel do důchodu předseda nejvyššího soudu Gulzar Ahmed. Podle exkluzivního zdroje Expresu skončil oficiálně v úterý, jeho konec ve funkci původně nebyl v plánu.

„Z toho důvodu byla odročena všechna slyšení. Pro Terezu to může znamenat problém, protože ambasáda už dříve avizovala, že musí v zemi zůstat do té doby, než nejvyšší soud rozhodne o odvolání celní správy,“ informoval nás zdroj z Pákistánu, který případ bedlivě sleduje od samého začátku.

Podle zdroje Expresu by mělo být slyšení odročeno na březen. Odvolání má projednat dvoučlenný tým čestných soudců nejvyššího soudu. 

Nikoho by ovšem nepřekvapilo, kdyby ani březnový termín nakonec nevyšel. Na pákistánský soudní systém totiž není zrovna spolehnutí. O tom se Tereza H. už několikrát přesvědčila. 

„Může to být ještě hodně dlouhý proces,“ myslí si náš zdroj z Pákistánu.

Celníci dostali čas navíc a najali si speciální tým právníků

Zatímco Tereza H. musí vstřebat další těžkou ránu, celní správa dostala jako opožděný dárek k Vánocům další čas na přípravu na klíčový soud. 

Už dříve nás zpravodaj z Pákistánu informoval o tom, že na Terezu H. si celníci najali zbrusu nový tým právníků a nehodlají nic podcenit.

„Všichni to jsou uznávaní právníci s velmi dobrou pověstí. Mají velké zkušenosti s podobnými případy. Původní tým byl odvolán, protože v nedávné minulosti už několikrát selhal,“ informoval zdroj z Pákistánu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 2. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 103
  • 15
  • 15
  • 10
  • 7
  • 6