Tereza H. v Pákistánu: Poprvé za ní přiletěl otec! Věří, že si ji brzy odveze domů

Češka Tereza H. (25) se po více než čtyřech letech setkala se svým otcem Miroslavem. Ten za ní do dalekého Pákistánu přiletěl poprvé od té doby, co dívku z Uherského Hradiště zadrželi na letišti celníci. Podle exkluzivního zdroje Expresu svou dceru doprovodí k příštímu soudu a také už uhradil některé Tereziny dluhy vůči právníkovi mladé dívky.

Loni v listopadu Češka Tereza H. opustila brány věznice Kot Lakhpat. Stále ale nesmí vycestovat z Pákistánu a brzy ji čeká další soud.

Podle zpravodaje Expresu, který celý případ bedlivě sleduje přímo v Pákistánu, dívku nyní přiletěl navštívit její otec Miroslav.

„Přiletěl v úterý na žádost své dcery a zůstane v zemi do 12. dubna, kdy mu vyprší víza,“ informoval náš zdroj, který si nepřál být jmenován.

Terezin otec bude v Pákistánu fungovat nejen jako morální podpora. Dívce už stihl pomoci uhradit dluhy a hodlá také aktivně bojovat za svobodu své milované dcery.

„Zaplatil právníkovi za jeho služby a v následujících dnech bude mít s advokátem velmi důležitou schůzku. Chce pomáhat, co nejvíce to jen jde,“ dodal zdroj, podle něhož Terezin otec věří, že své dítě brzy odveze zpět do Česka.

Zdechovský: Jednáme o Terezině návratu!

Tereza H., kterou celníci na letišti v Láhauru zadrželi v lednu roku 2018, před časem prostřednictvím svého advokáta podala oficiální žádost o návrat do rodné země.

Vrchní soud v Islámábádu ale tuto žádost před pár dny rázně smetl ze stolu. Špatnou zprávou pro Terezu je rovněž fakt, že se na stranu celní správy nově přidali dva velmi významní hráči v podobě ministerstva zahraničí a vnitra. 

Redakce Expres.cz před časem kontaktovala europoslance Tomáše Zdechovského, jenž se v kauze Terezy H. dlouhodobě angažuje. 

„Česká republika má i nadále snahu dohodnout se na návratu Terezy H. do naší vlasti. Poskytuje jí maximální možnou podporu. Pevně věříme, že se podaří brzo najít nějaké řešení,“ řekl optimisticky Zdechovský.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:43 čtvrtek 28. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 21
  • 8
  • 6
  • 5
  • 4