Nikdo už jí v cestě domů nezabrání! Nejvyšší soud rozhodl ve prospěch Terezy H.

K soudu kvůli údajné nemoci opět nedorazila, i tak ale může Tereza H. (25) pomalu začít slavit! Češce, která si původně měla odsedět osm let a osm měsíců, už nikdo nemůže zabránit v návratu do rodné země. Podle zdroje Expresu nejvyšší soud v Pákistánu smetl žádost celníků ze stolu a povolil dívce odcestovat ze země. Její odlet se očekává každým dnem!

Ve čtvrtek se uskutečnil další soud s Češkou Terezou H. Líčení se zúčastnil také zpravodaj Expresu, který celý případ sleduje bedlivě od samého začátku. Podle našeho zdroje se Tereza H. opět nedostavila a skrz svého právníka vzkázala, že se necítí dobře.

„Má stále teploty a nemohla tedy přijít,“ informoval zpravodaj Expresu. Od svého advokáta se ale Češka brzy dozvěděla dobré zprávy. Nejvyšší soud v Islámábádu totiž smetl žádost celní správy ze stolu a definitivně povolil její návrat do České republiky.

„Tříčlenný senát nejvyššího soudu si vyslechl argumenty obou stran a poté rozhodl, že Tereza je nevinná a může odletět, kdykoliv bude chtít,“ řekl nám náš exkluzivní zdroj přímo z Pákistánu.

Podle informací Expresu už Tereza H. i její otec Miroslav s brzkým návratem do Česka pevně počítají a mají už několik dní zarezervovanou letenku.

„Rozhodnutí soudu se Tereza dozvěděla od svého právníka, který jí volal ihned poté, co líčení skončilo. Byla velmi šťastná a děkovala mu za vše, co pro ni udělal,“ dodává zdroj Expresu, podle něhož se Terezin dlouho očekávaný návrat dá očekávat v řádu několika dní.

„Teď už ji nikdo nemůže zastavit a ona to dobře ví,“ svěřil se nám informátor z Pákistánu.

Terezu H. z Uherského Hradiště zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru v lednu roku 2018 s kufrem, ve kterém mělo být devět kilogramů heroinu.

Češka, jež měla jezdit do Pákistánu za prací modelky, od samého začátku tvrdila, že o drogách nevěděla. Po zdlouhavém procesu ale vyfasovala osm let a osm měsíců. Trest byl Tereze několikrát zkrácen, ale jen o pár měsíců.

Loni v listopadu byla Tereza H. definitivně osvobozena. I tak ale nesměla opustit zemi. Nyní se zdá, že její pákistánská noční můra pomalu, ale jistě spěje ke konci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:21 pátek 19. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 62
  • 28
  • 8
  • 7
  • 3
  • 3