Nakynutá Tereza H. se do kamery usmívala, u soudu jí pak ruply nervy

Podobně jako v Česku, tak i pákistánská média pozorně sledují vývoj kauzy české pašeračky devíti kilogramů heroinu Terezy H. Server Lahore News přinesl záběry vysmáté dvaadvacetileté ženy, která již mnohokrát musela před místního soudce, aby jí znovu prodloužil vazbu. Když se tak stalo, propukla prý Tereza H. v pláč.

Jak místní novináře, tak i české publikum fascinuje, že se Tereza H. nestále před objektivy kamer a fotoaparátů tváří jako hollywoodská herečka na červeném koberci v Karlových Varech. Jako by stále nechtěla pochopit, jak vážného zločinu se dopustila a co jí ve skutečnosti hrozí.

Zároveň si na záběrech nelze nevšimnout postupné proměny tělesných proporcí původně štíhlé postavy modelkovských tvarů do podstatně nakynutějších forem. Rýžová strava a nedostatek pohybu dokážou dělat divy.

Když Tereze H. soud v Láhauru znovu prodloužil pobyt ve vazební cele bez toho, aby se Češka dozvěděla cokoliv o začátku soudního procesu nebo jinou konkrétní informaci o dalším vývoji svého případu, měla se podle lokálních médií rozplakat. Stěžovala si prý, jak moc jí chybí rodinní příslušníci a že již dále nedokáže čekat.

Pákistánské úřady zadržují českou občanku namočenou v mezinárodním obchodu s kvalitním heroinem od 10. ledna tohoto roku. Jenže ke stanovení data soudu z nejrůznějších důvodů stále nedošlo a ona tak stále na oficiální slyšení čeká.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:12 středa 31. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 19
  • 13
  • 13
  • 8
  • 8