Exkluzivně z Pákistánu: Tereza je definitivně volná! V cestě domů s tatínkem nic nebrání

Pákistánská noční můra je definitivně u konce! Češce Tereze H. (25) dnes vrchní soud v Islámábádu povolil vycestovat ze země. Podle exkluzivního zpravodaje Expresu k soudu dívku doprovodil její otec Miroslav, který pevně věřil, že si svou dceru brzy odveze domů, což se za pár dní také stane. „Až se vyřídí veškeré papírování, společně se vrátí do rodné země,“ informoval náš reportér, který celý případ bedlivě sleduje přímo z místa dění.

V pátek opět stanula před soudem Češka Tereza H., jež si původně měla odsedět osm let a osm měsíců za údajné pašování heroinu. I když byla loni v listopadu osvobozena a opustila brány věznice Kot Lakhpat, stále nesměla vycestovat z Pákistánu a celníci ji hnali zpět za mříže.

Nyní ale dívce z Uherského Hradiště ve vytoužené cestě do rodné země už nic nebrání. 

„Vrchní soud dnes jednoznačně rozhodl v její prospěch a povolil Tereze vycestovat ze země. Až se vyřídí veškeré papírování, což zabere zhruba dva dny, bude se moci vrátit domů,“ informoval zvláštní zpravodaj Expresu, který byl v pátek přímo na místě.

Češka byla opět pod přísným dohledem zaměstnanců ambasády. Bylo zakázané pořizovat fotografie či videozáznamy.

Terezu, která dorazila v tradičních pákistánských šatech, k důležitému soudu doprovodil její otec Miroslav. Ten do Pákistánu přiletěl před pár dny s jasným cílem: přivézt zpět svou dcerou do Česka. 

„Poté, co společně vyšli ze soudní síně, se okamžitě objali. Vypadali velmi šťastně. Tereza svému tatínkovi poděkovala za vše, co pro ni udělal,“ popsal velmi dojemný moment zdroj Expresu.

Dá se očekávat, že Tereza a její otec Miroslav, jemuž 11. dubna končí víza, odcestují z Pákistánu během následujících dní. 

Dobrou zprávou pro mladou Češku je také fakt, že soudce Amir Farúk v pátek rázně nařídil celníkům i zaměstnancům ministerstva vnitra a zahraničí, aby respektovali rozhodnutí soudu a nevytvářeli už další překážky v Terezině cestě zpět do Česka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:54 sobota 6. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 132
  • 69
  • 25
  • 20
  • 17
  • 12