Tereza mohla z Pákistánu okamžitě odletět, ale... Otec změnil rozhodnutí, víme proč

Situace kolem Češky Terezy H. (25) v Pákistánu se mění každou hodinou. Ještě včera se zdálo, že dívka z Uherského Hradiště sedne na první letadlo a brzy bude zpět u své rodiny. Podle informací Expresu došlo ale k menší změně plánu a Tereza i její otec Miroslav zůstanou ještě několik dní v Pákistánu. Proč?

Minulý pátek nejvyšší soud v Islámábádu definitivně rozhodl o tom, že se Češka Tereza H. může vrátit zpět do rodné země. Po důležitém verdiktu Tereza a její otec Miroslav společně čekali už jenom na písemné vyhotovení rozsudku. 

Veškeré papírování bylo úspěšně dokončeno během pondělka a podle zdroje Expresu Tereze už nic nebrání v tom, aby se po více než čtyřech letech v Pákistánu vrátila domů za svou rodinou.

Očekávalo se, že mladá Češka nasedne do letadla v úterý, kdy jejímu otci Miroslavovi končila víza. Náš zvláštní zpravodaj, který celý případ sleduje přímo v Pákistánu, nás ale informoval, že došlo k nečekané změně.

„Terezin otec požádal ambasádu o prodloužení víz. V zemi se svou dcerou zůstane ještě několik dní, pak společně odletí domů,“ tvrdí dobře informovaný zdroj Expresu.

Tereza se svým otcem v Pákistánu nezůstává proto, aby mu ukázala vězení, kde strávila podstatou část života, ani aby se společně podívali na pákistánské památky. 

Podle informátora Expresu je jedním z důvodů složení finanční záruky, kterou nařídil nejvyšší soud.

„Zaměstnanci celní správy soudce požádali, aby Tereze nedovolil vycestovat z Pákistánu, protože jakmile opustí zemi, už se nikdy nevrátí, proto soud rozhodl takto a zároveň nařídil Tereze zaplatit 100 tisíc rupií (12 tisíc korun, pozn. red.) jako finanční záruku,“ uvedl náš reportér, jenž dění kolem české občanky nadále sleduje.

Velikonoce oslaví s rodinou v Česku, tvrdí zdroj z Pákistánu

Terezin otec se nejspíše bude muset také vypořádat s právníky své dcery. Přílet dívky, která si měla původně za údajné pašování heroinu odsedět osm let a osm měsíců, se dá očekávat v průběhu Velikonoc.

Nejvýznamnější křesťanský svátek Tereza H. v posledních letech slavila za mřížemi. Zaměstnanci věznice Kot Lakhpat se vždy snažili navodit sváteční atmosféru. Trestankyně dostávaly dárky a pochutnávaly si i na speciálních pokrmech.

„Letošní Velikonoce už by měla Tereza strávit s rodinou a moc se na ně těší,“ dodal na závěr zdroj, s nímž redakce Expresu nadále zůstává v nepřetržitém kontaktu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:44 čtvrtek 11. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 189
  • 36
  • 31
  • 28
  • 16
  • 14