Tereza žije v luxusním hotelu: Přísný zákaz informací, nesmí ven a nikdo nesmí k ní

  • Podle zvláštního zpravodaje Expresu se jedná o luxusní pětihvězdičkový hotel.
  • Zaměstnanci mají přísný zákaz o Tereze vynášet informace.
  • V sobotu Češka Tereza H. opustila věznici Kot Lakhpat.
  • Od té doby je na tajném místě.
Ze špinavého vězení do luxusního „vězení“. Češka Tereza H. (25) opustila zdi drsného pákistánského kriminálu, svobody si ale zatím moc neužívá. Kvůli vlastní bezpečnosti se musí skrývat na tajném místě, nesmí ven a nikdo nesmí k ní. Útěchou jí budiž, že bydlí v daleko příjemnějším prostředí, než byla vlhká vězeňská cela. Zvláštní zpravodaj Expresu zjistil, že osvobozená Češka obývá pětihvězdičkový hotelový resort.

V sobotu se Tereza H. dočkala vytoužené svobody. Poté, co opustila věznici Kot Lakhpat, nasedla do černého vozu a byla odvezena na tajné místo. 

„Nesmí za ní ani její právník. Pokud něco chce, musí jí zavolat,“ řekl nám tehdy náš zdroj z Pákistánu.

Jedním z důvodů, proč Terezu ambasáda skrývá, je podle našeho zvláštního zpravodaje strach z případné odvety od drogového gangu, proti kterému mladá Češka svědčila u soudu.

Zvláštnímu zpravodaji Expresu se nyní podařilo zjistit, v jakém resortu Tereza je. Redakce jméno hotelu zná, ale z pochopitelných důvodů jsme se ho rozhodli nezveřejňovat.

„Jedná se o luxusní pětihvězdičkový hotel. Tereza je zde už od soboty,“ informoval nás muž, který celý případ sleduje od samého začátku.

Krásný hotel se nachází v Láhauru, nedaleko od historické hranice Wagah. Jedna noc v tom nejlevnějším pokoji vás v současné době vyjde zhruba na 2500 korun. 

Resort disponuje fitness centrem, v každém pokoji je kabelovka i LCD televizor. Hosté si v recenzích pochvalují skvělé jídlo a ochotný personál.

Podle našeho zdroje zaměstnanci hotelu před Tereziným nástupem prošli intenzivním školením. 

„Všichni členové personálu dodržují informační embargo. Žádný ze zaměstnanců o Tereze nesmí s nikým mluvit,“ řekl náš zdroj.

Návrat do Česka tento týden je nereálný

Češka Tereza H., která si měla původně za pašování heroinu odpykat osm let a osm měsíců, opustila brány věznice v sobotu. Čekalo se, že touto dobou už bude dávno doma u své rodiny. 

Podle zdroje Expresu se ale Terezin návrat do České republiky tento týden zcela určitě neuskuteční.

„Musí u soudu podat oficiální žádost o vydání pasu, který je stále v úschovně. Žádost může podat kdykoliv, ale bude to nějakou dobu ještě trvat,“ řekl zdroj Expresu.

Ohledně návratu Terezy H. do Česka jsme kontaktovali ministerstvo zahraničí.

„Vzhledem k výslovnému přání rodiny nebudeme sdělovat podrobnosti příjezdu české občanky zpátky do vlasti. Jejímu propuštění z věznice v Láhauru asistoval pracovník zastupitelského úřadu, následný postup ovšem nepřísluší MZV komentovat,“ reagovala mluvčí ministerstva Eva Davidová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:46 čtvrtek 24. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 133
  • 25
  • 15
  • 10
  • 8
  • 8